♦ Cel mai mare administrator de fonduri mutuale din Europa îşi reduce expunerea pe acţiuni mega-cap din Statele Unite ♦ „Încercăm să găsim alte companii inclusiv din AI sau din sectorul tehnologiei care au perspective mai bune de creştere“.
Odată reinstalat la Casa Albă, Donald Trump a lansat o serie de măsuri care, pe de o parte, ridică semne de întrebare în rândurile economiştilor, dar care, pe de altă parte, s-ar putea traduce prin creşteri pe acţiunile unor companii listate pe Wall Street. Mihai Constantinescu, head of sales în cadrul Amundi Asset Management, oferă în acest sens exemplul sectorului financiar şi al firmelor mici şi mijlocii din Statele Unite, care n-ar fi prea afectate de taxele vamale promise de preşedintele american.
„Încercăm să vorbim mai mult despre sectoare şi mai puţin despre companii. Noi vedem o rotaţie din zona de mega-caps în altă zonă de companii americane. Ce sectoare ar putea beneficia însă de politicile lui Trump? În primul rând sectorul financiar, software, media, telecomunicaţii“, spune el.
Reprezentantul celui mai mare administrator european de fonduri mutuale a fost invitat la ediţia din 18 februarie a ZF Deschiderea de Astăzi, emisiune transmisă zilnic de la 09:30 pe zf.ro şi paginile de YouTube şi Facebook ale Ziarului Financiar. Podcastul poate fi ascultat pe Spotify.
„Acestea sunt, în general, nişte sectoare mai rezistente, care ar putea beneficia de aceste situaţii. Ar mai fi o zonă foarte interesantă, cea de companii mici şi mijlocii americane, care nu sunt atât de afectate de tarife şi au mare parte din activitate în SUA.“
Ce alte sectoare mai ies în evidenţă zilele acestea?
„Tehnologia, cu preponderenţa AI, are în continuare potenţial, dar ce încercăm să facem noi ca administrator în interiorul fondurilor de acţiuni globale sau americane este să scădem expunerea pe companiile mega-cap, acei «Magnificient Seven», care sunt foarte scumpi din punctul nostru de vedere.“
Grupul „Celor Şapte Magnifici“ este format din cele mai mari companii tech listate la New York, adică Apple, Microsoft, Tesla, Alphabet (Google), Nvidia, Meta Platforms (Facebook) şi Amazon. Anul acesta, un ETF cu expunere pe aceste şapte societăţi înregistrează o creştere de 2%, faţă de peste 5% pe indicii Dow Jones şi Nasdaq 100.
„Încercăm să găsim alte companii inclusiv din AI sau din sectorul tehnologiei care au perspective mai bune de creştere, dar sunt mai ieftine. Inclusiv zona de mărfuri, într-o perioadă aşteptată uşor inflaţionistă, ar putea aduce randamente interesante“, adaugă reprezentantul administratorului de fonduri.
Amundi are active sub gestiune de circa 2.000 de miliarde de euro, iar în România este al optulea cel mai mare manager de investiţii în funcţie de cota de piaţă, conform celor mai recente date ale Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE