ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi. Andreea Sarca, Econosofia: Recrutăm anual 25-30 de studenţi pasionaţi de piaţa de capital; unora încă le este greu să înţeleagă că pot investi la Bursă odată împliniţi 18 ani

06.10.2022, 00:05 Autor: Eduard Ivanovici

♦ Directori de fonduri mutuale şi angel investors, printre speakerii din cadrul comunităţii.

Studenţii care frecventează facultăţile cu specific economic-financiar tind să întâmpine dificultăţi în ceea ce priveşte accesarea de informaţii corecte despre mediul investiţional, spune Andreea Sarca, membră e echipei de management Econosofia din cadrul asociaţiei pentru Idei şi Proiecte, prezentă la ZF Deschiderea de Astăzi, ediţia din 5 octombrie.

„Recrutăm în fiecare an undeva la 25-30 de studenţi. În acest moment, sunt circa 40 de membri activi; pot veni studenţi de la orice facultate (...) Studenţii nu ştiu foarte multe despre investiţii, mai ales despre piaţa de capital, încă le este greu să înţeleagă că pot investi la Bursa de Valori odată împlinită vârsta de 18 ani.

Unii întâmpină multe dificultăţi deoarece nu au acces la informaţii corecte“, afirmă Andreea Sarca.

Econosofia este singura comunitate de stu­denţi din România care întruneşte studenţi pa­sio­naţi de investiţii, pieţele de capital şi ma­cro­eco­nomie. Totodată, Andreea Sarca argu­men­tea­ză că numărul scăzut de membri este o con­secinţă a faptului că Academia de Studii Eco­no­mice (ASE) nu promovează suficient co­mu­ni­tatea în rândul studenţilor care frecventează cur­suri de profil.

„Comu­nitatea te ajută prin con­ferinţe săptămânale. În fiecare miercuri avem un plan de învăţare pe care îl des­fă­şu­răm, pe teme precum private equity, crypto, venture capital, angel investors, M&A, net­working.“

De asemenea, studenţii pot primi informaţii din partea unor oameni aflaţi deja în domeniu, precum directori de fonduri mutuale şi angel investors.

„Avem o sesiune care se desfăşoară săptămânal pe un simulator prin care învăţăm cu ce se ocupă băncile centrale, legătura dintre cursul valutar şi exporturi/importuri, modul de funcţionare a instrumentelor derivate, depozite interbancare“, adaugă Andreea Sarca.

 


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent