ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi. Elena Uleia, broker, Prime Transaction: Mă aştept la rezultate bune în sectorul de utilităţi, unde putem vedea randamente atractive ale dividendelor

09.02.2023, 00:06 Autor: Eduard Ivanovici

Companiile româneşti de utilităţi pot raporta rezultate bune în plin sezon de raportări financiare la Bursa de Valori Bucureşti, spune Elena Uleia, broker al societăţii de interme­diere Prime Transaction. Investi­torii vor putea analiza situaţiile de anul trecut ale Transelectrica, Transgaz şi Electrica pe 27 şi 28 februarie, respectiv 7 martie.

„Mă aştept ca sectorul de utilităţi să raporteze rezultate bune, în creştere faţă de rezultatele anilor trecuţi, însă aici trebuie ţinut cont că mare parte din profitul raportat este un non-cash, generat de reglementările privind înregistrarea veniturilor pentru companii. Cu toate acestea, cred că nivelul de profitabilitate pe care l-am văzut în T3/2022 se va menţine şi la nivelul anului“, consideră brokerul.

Elena Uleia a fost invitată la ZF Deschiderea de Astăzi ediţia din 8 februarie. Emisiunea este transmisă zilnic pe zf.ro, paginile de YouTube şi Facebook ale Ziarului Financiar, iar podcastul poate fi ascultat pe platforma Spotify. „Utilităţile sunt unul dintre sectoarele unde vom vedea randamente atractive ale dividen­delor.

Mai multe detalii pe zf.ro

„Am estimat pentru Transelectrica un randament de 11% şi 7% la Transgaz, o companie care merită urmărită pentru o investiţie pe termen mediu, având perspective bune. La Electrica este greu se spus, dar probabil vor fi dividende mai mici decât cele menţionate anterior“, continuă reprezentanta Prime Transaction.

Indicele de referinţă BET a început anul cu un avans de peste 5%, Elena Uleia argumentând că evoluţia a fost susţinută de îmbunătăţirea condiţiilor macroeconomice – precum stabilizarea ritmului inflaţionist – cât şi la estimări mai relaxate privind recesiunea la nivel global.

„Apetitul de risc a revenit în piaţă. Perspective sunt bune şi mă aştept să se menţină acest trend în prima parte e a anului.“


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent