ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi. Iulian Nedea, CEO al Simtel: Ne vom îndrepta către o ţară din Europa de Vest fie prin înfiinţarea unei companii locale, fie prin achiziţia unui jucător

16.09.2022, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

♦ Simtel a raportat, la nivel consolidat, afaceri de 37,6 mil. lei şi un profit net de 3 mil. lei în primele şase luni ale acestui an.

Iulian Nedea, CEO al Simtel, companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, spu­ne că are în plan extin­de­rea către o ţară din Europa de Vest, iar intrarea pe piaţa respectivă se va face fie prin înfiinţarea unei companii locale, fie prin preluarea unui jucător din piaţă.

„Lucrăm zilele acestea la o formă să vedem cum, dar este cert pentru că decizia este luată în această direcţie. Ne vom îndrepta către o ţară din Europa de Vest ori pentru a face o companie nouă, ori pentru a achizi­ţiona o companie, vom vedea care este forma cea mai bună. În perioada următoare vom face acest pas, simţim că la nivel european este contextul bun de creştere, trebuie să valorificăm din plin oportuni­tăţile pe care piaţa ni le oferă, facem paşi în această direcţie“, spune Iulian Nedea, CEO al Simtel, în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi din 15 septembrie 2022.

Compania a făcut deja pasul în afara ţării cu o filială în Republica Moldova, acolo unde deja a semnat un contract şi se află în negocieri pentru alte câteva colaborări.

Iulian Nedea mai spune că în perioadă următoare are în plan şi eficientizarea energetică prin dezvoltarea unei platforme de monitorizare a consumurilor energetice.

„Facem acest lucru în prezent, dar în calitate de integrator pe soluţiile de cloud ale altor companii, încercăm să găsim o soluţie prin care să facem monitorizarea în cloud-ul nostru”, explică el.

Conform raportului publicat la BVB, Simtel a raportat, la nivel consolidat, afaceri de 37,6 milioane lei şi un profit net de 3 milioane lei în primele şase luni ale acestui an, ceea ce înseamnă aproape o dublare a veniturilor comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

„O mare provocare pentru a noi a fost legată de presiune de a rămâne pe profit pentru că aveam contracte pe care le-am semnat anul trecut, bazându-ne pe procnozele de preţuri de atunci, care s-au schimbat chiar în primele şase luni ale acestui ani, ne afectează partea de profit, dar facem eforturi de a consolida cifrele şi noi sperăm ca finalul anului ne va prinde cu cifrele estimate”, mai spune Iulian Nedea.

 

 


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent