ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Despre bvbresearch.ro şi noua secţiune de contribuitori, ESG şi feedbackul investitorilor. Discuţie cu Remus Dănilă, BVB

27.02.2023, 00:05 Autor: Liviu Popescu

În ediţia din 24 februarie 2023 a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi, Remus Dănilă, head of business development and IR BVB, a vorbit despre proiectul bvbresearch.ro, acolo unde 11 brokeri din România publică analize despre compa­niile listate şi unde mai nou orice investitor poate deveni un contribuitor prin publicarea propriei ana­lize.

„Vrem să diversificăm conţinutul pe BVB research.ro. Să abordăm investitorii şi cu un conţinut mai variat şi cu materiale diverse, care să acopere mai multe nevoi şi să limpezească elemente neexplicate. Secţiunea este dedicată tuturor“, spune Remus Dănilă. „Orice investitor sau orice persoană cu experienţă sau educaţie sau background academic în ceea ce priveşte pieţele de capital poate ajuta cu un material care să explice anumite aspecte sau anumite elemente legate de piaţă de capital, de la evaluări până la strategii de investiţii, aspecte legate de macroeconomie şi relaţia sau corelaţia dintre elemente macro şi bursă“, spune Remus Dănilă.

Pe de altă parte, 11 brokeri, precum BT CP, Swiss Capital, Wood, publică pe site-ul bvbresearch.ro analize prin care dau preţuri ţintă pentru acţiunile unei companii care a raportat rezultate financiare.

Remus Dănilă spune că anul acesta toate cele 20 de companii din BET vor fi acoperite prin aceste rapoarte care vor fi publice. Care este feedback-ul investitorilor despre Bursa de la Bucureşti?

„Când vorbim de relaţia cu investitorii, departamentul de business development şi relaţia cu investitori spunem că are cumva, faţă de departamentele tipice, un scop dual, o responsabilitate dublă. Iar asta în sensul în care suntem responsabili, să spunem de acţiune BVB sau de emitentul BVB, societate listată şi reprezentarea acestuia la conferinţe dar şi de promovarea pieţei de capital“.


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent