♦ Patru emitenţi din BET vin astăzi cu rezultatele aferente primei jumătăţi din an: Digi, Romgaz, Nuclearelectrica şi Transelectrica.
ÃŽn plin sezon de publicare a situaÅ£iilor financiare la S1/2024, Marcel Murgoci, director de tranzacÅ£ionare al casei de brokeraj Estinvest, consideră că unii emitenÅ£i de la Bursa de Valori BucureÅŸti, activi în domeniul energiei, pot înregistra evoluÅ£ii peste cele estimate în bugeÂtele de venituri ÅŸi cheltuieli publicate la începutul anului, depăşind astfel aÅŸteptările participanÅ£ilor la piaţă. „Societăţile din domeniul energetic, cele care au avut rectiÂfiÂcări, pot înregistra depăşiri de buget, unii investitori consideÂrând că rectificările au fost prea dure în raport cu ce s-a întâmplat în anii anteriori.“
Aici mă refer la faptul că deja au început să crească facturile la gaze ÅŸi electriÂcitate ÅŸi s-ar putea ca lucrurile să arate cu totul altfel decât s-au gândit manaÂgerii“, spune el.
Perioada de raportare la S1 continuă astăzi cu alte patru societăţi incluse în structura indicelui de referinţă BET: operaÂtorul telecom Digi Communications (simbol bursier DIGI), producătorul ÅŸi furnizorul de gaze naturale Romgaz (SNG), producătorul de energie nucleară Nuclearelectrica (SNN) ÅŸi Transelectrica (TEL), compania naÅ£ională de transport de energie electrică.
„Investitorii sunt mai optimişti cu privire la raportările financiare, cel puţin în acest moment. Este posibil ca băncile, la fel cum au început acest an, să evolueze în ton cu evoluţia preţului acţiunii. Investitorii au aşteptări pozitive cu privire la rezultatele sectorului bancar“, continuă brokerul.
De altfel, Banca TransilÂvania (TLV) ÅŸi BRD – Groupe Société Générale (BRD) afiÂÅŸează în 2024 unele dintre cele mai ridicate randamente din structura indicelui de referinţă BET, 31% ÅŸi 17%, faţă de o dinamică de 18% pentru benchmark-ul Bursei locale.
„Având în vedere raportarea financiară din T1, precum şi bugetele pentru anul acesta şi rectificările realizate de unii emitenţi, este posibil ca profitabilitatea unor societăţi să fie în ton cu evoluţia pe care au preconizat-o managerii“, mai spune Marcel Murgoci.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZÄ‚-TE