ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi. Lucian Hanganu, Goldring: Mă aştept la o creştere a bursei în 2023. Domeniile de interes rămân cele de anul trecut – energie, financiar-bancar, transport şi farma

19.01.2023, 00:05 Autor: Eduard Ivanovici

Investitorii sunt cu ochii pe companiile cu afaceri şi profituri în creştere, cât şi pe estimările de dividende.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), posibila intrare a României în spaţiul Schengen şi listarea celei mai profitabile companii din porto­foliul statului român reprezintă doar o parte din motivele pentru care piaţa locală de capital poate înregistra creşteri anul acesta, spune Lucian Hanganu, broker al Goldring.

„Mă aştept la un avans al pieţei pe întregul an 2023, unul dintre motive fiind absorbţia fondurilor PNRR, aflat în deplină desfăşurare. Mai notăm aici po­ten­ţiala intrare a României în Schengen, care ar fi un avantaj pentru economia românească, pu­tându-se realiza după desfăşura­rea alegerilor din februarie din Austria.“

Reprezentantul societăţii de intermediere a fost invitat la ZF Deschiderea de Astăzi ediţia din 18 ianuarie. Emisiunea poate fi urmărită de luni până vineri, de la 09:30, pe zf.ro, paginile de Facebook şi YouTube ale Ziarului Financiar, iar podcastul poate fi ascultat pe Spotify. „Anul acesta poate vom avea anunţul de începere a lucrărilor de exploatare a gazelor din Marea Neagră. Listarea Hidroelectrica va fi un atu pentru piaţa financiară, la fel şi hotărârea acţionarilor de a distribui banii în 60 de zile sub formă de dividende“, adaugă brokerul.

„Cred că şi piaţa AeRO va avea o evoluţie bună dacă contextul economic va fi favorabil.“

BET, indicele de referinţă al Bursei de la Bucureşti, este pe plus cu 3,4% în 2023, după un declin de circa 11% anul trecut. De altfel, aproape toţi indicii de la BVB sunt pe plus de la începutul anului încoace, singura excepţie fiind BET-FI, unde sunt incluse cele cinci societăţi de investiţii financiare şi Fondul Proprietatea, potrivit BVB.

„În ceea ce priveşte acţiunile, trebuie să urmărim companiile cu cifre de afaceri şi profituri în creştere pentru a avea o siguranţă în plus. Rămân aici domeniile de anul trecut: energie, financiar-bancar, transport, farma. Sunt de urmărit şi estimările de dividende şi rezultatele”, consideră Lucian Hanganu.


 

 


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent