ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi. Marcel Murgoci, Estinvest: Avem parte de variaţii de preţ, dar fără lichiditate considerabilă. Pieţele ar putea să cunoască în continuare momente de volatilitate

09.11.2022, 00:05 Autor: Eduard Ivanovici

♦ Reprezentantul societăţii de brokeraj crede că rezultatele la nouă luni ale marilor companii vor fi în ton cu cele din S1/2022.

Perioada de raportări la nouă luni nu pare să fi îmbunătăţit semnificativ lichiditatea de la Bursa de Valori Bucureşti, chiar dacă societăţile care şi-au publicat rezultatele din ianuarie-septembrie au avut parte de variaţii ale preţului acţiunilor, spune Marcel Murgoci, director de tranzacţionare, Estinvest, invitat la ediţia din 8 noiembrie a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi.

„Există variaţii de preţ, dar fără să atragă după sine o lichiditate consi­derabilă pentru emitenţi, semn că există temere din partea ambelor părţi, atât dinspre cumpără­tori, cât şi dinspre vânzători. Este clar că rezultatele au efect asupra preţului acţiunii, dar momentan nu şi asupra lichidităţii. Este un fenomen care se manifestă de câteva luni bune pe piaţa noastră“, explică Marcel Murgoci.

Reprezentantul societăţii de brokeraj consideră că avansul înregistrat în ultimele zile de indicele BET este încurajat în parte de datele financiare, însă şi de evoluţia pieţelor internaţionale de capital. De exemplu, în Statele Unite, indicele Dow Jones a urcat cu 12,4% în ultima lună, iar indicele paneuropean Stoxx 600 cu 7,6%

„Pieţele ar putea să mai cunoască momente de volatilitate deoarece situaţia din Ucraina nu este foarte bine conturată, ceea ce se întâmplă în piaţa energiei poate să aibă impact asupra pieţelor de capital. Este clar că lucrurile nu sunt bine aranjate“, consideră directorul de tranzacţionare al Estinvest.

Pe piaţa locală, sezonul de raportări pentru emitenţii incluşi în BET continuă vineri, 11 noiembrie, cu Nuclearelectrica (SNN), One United Properties (ONE), MedLife (M), Banca Transilvania (TLV) şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Pe 14 şi 15 noiembrie vor raporta 12 companii din indicele de referinţă.

„Mă aştept ca marile companii să raporteze în ton cu datele din S1/2022, nu cred că vor fi schimbări majore; acest lucru s-a dovedit şi prin rezultatele afişate până acum. De altfel, se vede şi în piaţă, nu sunt evoluţii clar negative. În continuare, mă aştept ca aceste raportări să ducă la o creştere a lichidităţii.“

 


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent