ZF Ecosistemul Marketplace

ZF Ecosistemul marketplace. Dan Dobrescu, fondatorul producătorului de mobilier la comandă Mobilă Denver: Anul trecut am înregistrat afaceri de 1,4 mil. euro, plus 60%. Pentru anul în curs ne-am propus să trecem pragul de 1,5 mil. euro

23.02.2021, 00:05 Autor: Alexandra Cepăreanu

♦ În cadrul companiei lucrează în prezent o echipă de circa 30 de persoane ♦ Mobilă Denver produce articole de mobilier la comandă într-un atelier din Municipiul Oneşti, judeţul Bacău.

Mobilă Denver, producător de mobilier la comandă înfiinţat în 2003 de Dan Dobrescu, a înregistrat o creştere de peste 60% a cifrei de afaceri la finalul lui 2020, an ce a creat situaţii nefavorabile la nivel global, ajungând astfel la afaceri de aproximativ 1,4 milioane de euro anul trecut, de la 877.300 în 2019.

„Pentru anul în curs preconizăm o cifră de afaceri de peste 1,5 mil. euro, adică o creştere de cel puţin 10% a cifrei de afaceri, dar depinde şi de situaţia naţională şi chiar globală.

Ne propunem ca în cel mai scurt timp să depăşim borna de 2 milioane de euro cifră de afaceri”, a spus în cadrul emisiunii ZF Ecosistemul Marketplace Dan Dobrescu, fondatorul producătorului de mobilier la comandă Mobilă Denver.

Dan Dobrescu şi-a început cariera de antreprenor imediat ce a ieşit de pe băncile facultăţii. „Una dintre activităţile familiei mele a fost importul de articole second-hand, în principal electronice. Printre aceste articole, în unul din containerele de marfă s-au aflat şi câteva utilaje pentru lemn, pe care le-am donat unor cunoştinţe. Ei nu prea le-au folosit, astfel că în 2001, când am terminat facultatea, am hotărât să iau eu aceste utilaje şi să încerc să produc mobilier.”

Astfel, în toamna anului 2001 antreprenorul a început producţia primelor articole de mobilier, activitatea fiind înregistrată pe firma părinţilor. Însă, a început treaba, iar după un an şi jumătate, prin 2003, Dan Dobrescu a decis să îşi deschidă propria firmă.

„Am funcţionat în primii 5-7 ani doar pe raza municipiului Oneşti, iar în 2011 – 2012 ne-am extins în localitatea Bacău, unde am achiziţionat un alt magazin şi ne-am concentrat pe o rază mai mare.”

În prezent, compania are două spaţii fizice – unul la Oneşti, unde se află şi atelierul de producţie, care deţine şi o parte de showroom, şi altul la Bacău.

„La Oneşti este partea logistică, iar la Bacău este un magazin mai mic, de circa 400 mp. În perioada pandemiei, adică în cele două luni de lockdown atelierul a fost închis, iar magazinele au funcţionat într-un regim semideschis. În a doua parte a anului 2020 lucrurile şi-au mai revenit şi sperăm să fim pe drumul cel bun”, a spus Dan Dobrescu.

De asemenea, mediul online a fost principalul segment care a contribuit la creşterea veniturilor în 2020, compania având primul contact cu mediul online în 2017. 

„În 2017, am fost abordat de un consultant al eMAG Marketplace, iar a doua zi am semnat contractul. În 2019 şi în prima jumătate a anului 2020 procentul comenzilor de pe eMAG Marketplace a fost de 15-20% din totalul comenzilor. Iar din a doua jumătate a anului trecut procentul a ajuns la aproximativ 35 - 40%, iar la unele categorii a trecut de 50%.”

În prezent, pe platforma eMAG Marketplace producătorul românesc de mobilier la comandă listează spre vânzare doar câteva categorii de produse de mic mobilier, precum, mese, scaune, tabureţi şi saltele.

„Preconizăm o creştere de cel puţin 30-40% în ceea ce priveşte volumul comenzilor din mediul online, mai ales că vizăm extinderea portofoliului de produse listate atât pe site-ul propriu, cât şi pe eMAG Marketplace, aducând noi categorii.”

În cadrul companiei lucrează în prezent o echipă de circa 30 de persoane, iar pentru anul în curs, Dan Dobrescu are în plan şi mărirea echipei de angajaţi.

„Prezenţa în mediul online ne-a ajutat foarte mult, astfel, în 2020 am păstrat numărul de angajaţi, chiar am şi angajat 3-4 persoane noi. În continuare căutăm să angajăm. Sperăm să ajungem la 35 de angajaţi până la finalul acestui an, sau cel târziu în a doua parte a anului 2021”, a conchis fondatorul Mobilă Denver. 

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea ZF Ecosistemul Marketplace