ZF Ecosistemul Marketplace

ZF Ecosistemul Marketplace. Rareş Nidelea, fondator al Vega Nid Invest, prin care vinde produse de fashion: „Estimăm afaceri de aproape 1 mil. lei în 2022, plus 200%“

16.08.2022, 00:05

♦ Aproximativ 80% din cifra de afaceri a companiei este generată de vânzările din marketplace-ul eMAG ♦ Compania şi-a listat produsele şi pe marketplace-ul eMAG din Ungaria şi vizează extinderea şi pe piaţa din Bulgaria.

Compania românească Vega Nid Invest, care comercializează produse din categoria fashion, precum lenjerie intimă, bijuterii şi accesorii, înfiinţată în 2020 de antreprenorul Rareş Nidelea, vizează să atingă pragul de un milion de lei cifră de afaceri la finalul anului în curs, ceea ce înseamnă o creştere de circa 200% faţă de anul precedent, când compania a raportat afaceri de 330.000 de lei.

„Pentru anul acesta obiectivul este de a păstra acelaşi trend de creştere, înregistrat în primii doi ani de activitate, şi ne aşteptăm astfel la o creştere de 200% a cifrei de afaceri în 2022, faţă de 2021. Am dezvoltat businessul în 2020, chiar în perioada pandemiei, când am văzut oportunitatea pe care o oferă comerţul online. Noi importăm produsele direct din China, sub brand propriu. Momentan nu am întâmpinat mari dificultăţi şi sperăm să nu fim foarte afectaţi de noul context economic, de inflaţie şi de ceilalţi factori externi“, a spus în cadrul emisiunii ZF Ecosistemul Marketplace Rareş Nidelea, fondator al Vega Nid Invest.

În prezent, compania românească este activă doar în mediul online, fiind prezentă pe platforma marketplace a eMAG, dar având şi un site propriu.

„Aproximativ 80% din vânzări sunt generate de platforma eMAG marketplace, iar diferenţa de 20% vine prin site-ul propriu, care este un canal care funcţionează mai mult organic, fără investiţii în promovare. Am ales să activăm pe platforma marketplace a eMAG deoarece ne oferă o deschidere mult mai mare către clienţi, către public, este uşor de folosit, dar şi pentru că, mai ales la început, listarea produselor pe platforma marketplace a eMAG necesită o investiţie mult mai mică“, a explicat Rareş Nidelea.

El a adăugat că, în prezent, portofoliul Vega Nid Invest numără aproximativ 800 de produse.

„Avem în plan creşterea acestora cu 50% până la sfârşitul anului. În prezent, pot spune că printre cele mai căutate produse sunt ochelarii de soare, deoarece este şi perioada lor, acum când este cald, vară. Practic, în continuare avem în plan să transformăm Vega Nid Invest într-un magazin universal, unde clienţii să poată găsi articole pentru casă şi grădină, jucării.“

Deci vrem o diversificare cât mai largă a produselor.“

De asemenea, în urmă cu aproximativ două luni, businessul românesc Vega Nid Invest a făcut primul pas şi peste graniţele României, listând produsele de fashion şi pe platforma eMAG Marketplace din Ungaria.

„Suntem prezenţi pe piaţa din Ungaria prin platforma eMAG Marketplace de două luni, iar în acest timp am înregistrat o creştere de 10% a comenzilor. În continuare, dorim să ne extindem şi pe piaţa din Bulgaria, dar am zis să mai aşteptăm puţin, să ne consolidăm puţin poziţia pe piaţa din Ungaria. Avem în plan ca anul viitor să intrăm şi pe piaţa din Bulgaria“, a mai spus Rareş Nidelea. El a menţionat că publicul din Ungaria are o putere de cumpărare mai mare decât cea a românilor.

În cadrul companiei lucrează în prezent un număr de patru angajaţi, iar pentru anul în curs antreprenorul român nu are în plan să recruteze.

„Momentan ne descurcăm cu oamenii pe care îi avem. Avem oameni pe partea de contabilitate primară, dar şi pe partea de logistică - pentru ambalare sau pentru relaţiile cu furnizorii externi. Momentan nu căutăm să recrutăm, echipa pe care o avem se descurcă foarte bine şi acoperă toate nevoile actuale.“

Rareş Nidelea a mai spus că printre provocările cu care se confruntă în prezent se numără inflaţia, dar şi lipsa unor materii prime, precum ambalaje sau hârtia A4 care se foloseşte la facturi.

„Încercăm să combatem inflaţia prin achiziţia unor cantităţi mai mari de produse de la furnizori. Avem o problemă şi în ceea ce priveşte materiile prime, precum ambalajele sau hârtia A4. În această zonă au crescut preţurile şi încercăm să achiziţionăm cantităţi mai mari pentru a combate această inflaţie“, a mai spus Rareş Nidelea.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea ZF Ecosistemul Marketplace