ZF Esențial în business

Video ZF Esenţial în business. Alina Gheuca, KPMG: Bonusurile de recomandări interne pot ajunge la câteva mii de euro dacă angajatul recomandă un candidat bun pentru un rol managerial

Autor: Adelina Mihai

15.07.2019, 16:00 3062

Aproximativ 30% dintre candidaţii care aplică pentru un job care necesită experienţă în cadrul KPMG provin din sistemul de recomandări interne al companiei.

 

Criza de personal de pe piaţa muncii şi nevoia companiilor de noi angajaţi au impulsionat angajatorii să îşi transforme angajaţii într-un fel de head­hunteri, care „vânează“ candidaţi care să le devină ulterior colegi, iar pentru recomandările pe care le fac aceştia primesc recompense financiare de la companie.

”Avem un bonus de recomandări oferit angajaţilor (referral bonus), sistem prin care noi primim recomandări de candidaţi pentru poziţiile deschise de la angajaţi. Undeva la 30% dintre candidaţii care vin pentru poziţiile care necesită experienţă sunt veniţi prin acest program de recomandări interne, iar 20% dintre candidaţii pentru poziţiile de entry level vin prin recomandări. Bonusul pe care îl primeşte angajatul pentru recomandarea făcută este în concordanţă cu poziţia şi salariul persoanei recrutate. Pentru un rol de manager, bonusul de recomandare poate ajunge la câteva mii de euro şi de aceea este un sistem interesant pentru angajaţi”,  a explicat Alina Gheuca, HR Manager în cadrul companiei de audit şi consultanţă fiscală KPMG, prezentă la cea mai recentă ediţie a emisiunii online ZF Esenţial în business, realizată de ZF în parteneriat cu KPMG şi difuzată în fiecare zi, de luni până  vineri, de la ora 16:00.

Printre avantajele recrutării pe bază de recomandări pentru angajator se află atât extinderea bazei de candidaţi, dar şi feedback-ul instant primit de la angajatul care face recomandarea, ceea ce reduce timpul alocat recrutării.

În prezent, KPMG are 850 de angajaţi pe plan local, iar tot din România este coordonată şi echipa de 35 de consultanţi din Republica Moldova. Care este traseul de carieră al unui tânăr care se angajează într-o companie de audit şi consultanţă fiscală?

”Un parcurs normal de carieră este acela în care un junior ajunge cam în 7 ani manager. De asemenea, avem exemple de oameni care în 11 ani de KPMG au ajuns parteneri, şansele de promovare sunt egale pentru toată lumea, depinde de fiecare cum îşi dozează energia şi ce interes are”, a mai spus Alina Gheuca.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO