ZF Esențial în business

VIDEO ZF Esenţial în Business. Catălin Oroviceanu, partener KPMG Legal în România: „În prezent se munceşte mai puţin ca număr de ore petrecute la birou”

Autor: Ioana Matei

05.08.2019, 16:00 279

Cătălin Oroviceanu, partener al KPMG Legal în România, observă că lucrurile referitoare la modul de muncă s-au schimbat semnificativ în domeniul în care lucrează de la momentul în care şi-a început activitatea, în 2001.

„Muncim mai puţin ca număr de ore petrecute la birou. Eu ca junior am avut nopţi şi weekend-uri petrecute la muncă. Juniorii din ziua de astăzi au o viaţă mai lejeră – exceptând proiectele mari şi solicitante, cu presiune de timp, în care <dorm şi ei la birou>; dar proporţia de weekend-uri pierdute şi de nopţi nedormite a scăzut la juniorii de astăzi faţă de juniorii de atunci”, a spus Cătălin Oroviceanu în cea mai recentă ediţie a ZF Esenţial în business, realizată de ZF în parteneriat cu KPMG:

În calitate de lider al departamentului, el spune că trebuie căutat un echilibru: „Toţi au o aplecare mai mare spre viaţa personală şi trebuie să înţelegi acest lucru. Cred că trebuie să evoluăm şi noi, trebuie să îmbrăţişăm tehnologia şi să evoluăm odată cu ea, să îmbrăţişăm şi tendinţele colegilor noştri mai tineri cu privire la viaţa lor şi să încercăm să ne adaptăm la ele.”

În cadrul echipei KPMG Legal lucrează în prezent între 25 şi 30 de angajaţi. Compania derulează constant programe de recrutare – prin intermediul internship-urilor sau al concursurilor de pidlă, în care caută noi juniori.

„Prima dată cauţi chimia, până la urmă te vezi cu un om şi încerci să îl cunoşti; trebuie să îţi dai seama, din mpdul în care reacţionează, în care vorbeşte, dacă este un om cu care ţi-ar plăcea să lucrezi în viitor, iar apoi ne uităm şi la cunoştinţele tehnice pe care le are”, descrie Cătălin Oroviceanu aspectele la care sunt atenţi înainte de a recruta un nou candidat.

Mai folosesc – însă nu în mod curent – ideea de a le da un test – dar acesta se aplică în general candidaţilor care aplică pentru posturi de junior. Un aspect important este adus, evident, şi de experienţa anterioară a candidaţilor: „Vezi unde a lucrat, îl întrebi ce face şi reuşeşti cumva să îţi dai seama ce experienţă are şi dacă se potriveşte. Cred că dintr-un ansamblu de factori îţi dai seama dacă îţi place persoana respectivă sau nu”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO