ZF Esențial în business

VIDEO. ZF Esenţial în business. Cezar Furtună, KPMG: „Tinerii de astăzi sunt mai comunicativi, le place să le dai atenţie, să se simtă importanţi, noi trebuie să ne adaptăm lor şi nu invers”

Autor: Ioana Matei

23.07.2019, 16:00 421

Diferenţele de aşteptări ale noilor generaţii de angajaţi reprezintă şi una dintre provocările actuale ale departamentelor de audit, a spus Cezar Furtună, partener coordonator al diviziei de audit şi assurance a KPMG în România şi Moldova, în cea mai recentă ediţie a emisiunii ZF Esenţial în business, realizată de ZF în parteneriat cu KPMG.

Potrivit lui Cezar Furtună, într-un an financiar, KPMG România angajează în divizia de audit 50-60 de persoane, dintre care aproximativ 40 sunt juniori.

Partenerul KPMG observă că, în lucrul cu generaţia actuală, este esenţial ca o companie să răspundă nevoii tinerilor de a nu se plictisi, să îi implice în proiecte diverse care să îi stimuleze şi să îi încurajeze să aducă idei noi.

În acest sens, el menţionează că în cadrul KPMG este promovat un model de lucru în care oricine, indiferent de zona de competenţă sau de poziţie, poate propune modalităţi mai eficiente, inovatoare de a desfăşura activitatea în companie.

„Avem o cultură a echipei şi a comunicării, o cultură de feedback continuu, ne dorim ca oamenii să nu fie simpli pioni într-o echipă, ci să poată să contribuie şi să îşi facă vocea auzită, chiar de la nivelul de juniori. Tinerii de astăzi sunt mai comunicativi, le place să le dai atenţie, să se simtă importanţi, noi trebuie să ne adaptăm lor şi nu invers”, a spus Cezar Furtună.

Astfel, accesul la proiecte diverse, din sectoare sau divizii diferite din cadrul KPMG în România permite noii generaţii să îşi testeze şi să îşi extindă abilităţile.

Totodată, faptul că generaţiile noi sunt native digital reprezintă o premisă importantă care le permite acestora să regândească procese din perspectiva adoptării noilor tehnologii în business.

Tinerii angajaţi apreciază, de asemenea, flexibilitatea, motiv pentru care în perioada iunie-septembrie, KPMG România derulează şi un program prin care angajaţii pot munci o zi pe săptămână de acasă şi îşi pot stabili orarul de lucru într-un mod mai flexibil faţă de alte perioade ale anului.

Care sunt aşteptările KPMG România pentru un nou angajat în departamentul auditorilor financiari? „Să fie deschis la comunicare, să se aştepte la o curbă de învăţare foarte rapidă, să încerce să pună în practică abilităţile lor de nativi digitali”, descrie Cezar Furtună calităţile pe care compania pe care o reprezintă la un tânăr angajat.

De asemenea, el menţionează că există o schimbare şi din perspectiva  competenţelor căutate, care în prezent nu mai vizează doar domeniul economic, ci sunt din ce în ce mai importante abilităţile si din alte domenii, cum ar fi, de exemplu, domeniul matematicii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO