ZF Esențial în business

VIDEO ZF Esenţial în business: Ce puteţi găsi anul acesta la evenimentul How to Web?

Autor: Ioana Matei

30.10.2019, 16:00 218

Unul dintre elementele principale ale conferinţei How to Web, care se va desfăşura între 30 şi 31 octombrie, este un program dedicat start-up-urilor: denumit Startup Spotlight, acesta este organizat de anul trecut în parteneriat cu KPMG România. În cadrul acestuia, peste 70 de investitori din toată Europa şi Statele Unite vin să cunoască noul val de companii de tehnologie din România, dar şi din alte ţări din regiunea Europei Centrale şi de Est. Aproape 200 de start-up-uri s-au înscris pentru participarea la ediţia de anul acesta a programului, iar dintre acestea, 5 vor primi premii.  

„Ne uităm la companii care au cel puţin un prototip lansat, nu ne uităm la proiecte care sunt doar la statutul de idee, ci la cele care au deja clienţi. Se califică şi companiile mari, cu venituri de sute de mii sau chiar milioane de euro şi care au nevoie de finanţare”, explică Bogdan Iordache, fondatorul How to Web.

Potrivit lui, în cadrul programului vor participa fonduri de diferite mărimi, care caută start-up-uri aflate la diverse niveluri de dezvoltare.

René Schöb, partener al KPMG România, observă că start-up-urile pot fi sprijinite de marile companii nu doar prin finanţare – de altfel, compania pe care o reprezintă le oferă acestora accesul la o reţea mare de clienţi. „Dacă ai un produs, nu ai neapărat şi un client, iar dacă clientul nu iubeşte produsul, există o problemă; noi facem legătura dintre experienţa clientului şi produs”.

Spune că interesul lor este orientat pe start-up-urile care dezvoltă produse pentru clienţii din zona de B2B. „Ne concentrăm în perioada următoare pe start-up-uri B2B, Fintech, Proptech – care are legătură cu data analytics şi Big Data”.

Câştigătorul competiţiei va lua, potrivit celor doi invitaţi ai ZF Esenţial în business, cel mai mare premiu care s-a dat vreodată în România la un concurs de start-up-uri – un premiu dedicat investiţiei în companie de 125.000 de euro: „Va fi sub forma unui împrumut care se va converti în acţiuni la următoarea rundă de investiţii a companiei respective”, precizează Bogdan Iordache.  

Fondatorul How to Web mai spune că la ediţia de anul acesta a evenimentului vor veni peste 50 de speakeri internaţionali, iar discuţiile vor fi orientate pe două teme – „better products, faster growth” (produse mai bune, creşteri mai rapide n.red).

Între speakerii ediţiei de anul acesta se numără Sean Ellis, un „growth-hacker” de la Dropbox, despre care Iordache spune că este o figură legendară în marketingul mondial precum şi April Dunford, axată pe poziţionarea produselor, aflată într-un turneu de promovare a cărţii sau Bob Oeste, care este coarhitect al unuia din cele mai folosite tipare de analiză a produselor în cadrul Amazon.

Printre invitaţi se numără şi Luciana Lixandru, reprezentant al fondului de investiţii Accel, care a sprijinit dezvoltarea unicornului UiPath.  

René Schöb, partener al KPMG România, a mai menţionat derularea unei serii de proiecte de către KPMG pentru susţinerea ecosistemului de start-up-uri; alături de implicarea în organizarea evenimentului How to Web, el menţionează şi colaborarea cu acceleratorul de afaceri Spherik din Cluj, precum şi achiziţia unui start-up din Elveţia, axat managementul performanţei: „De obicei oamenii din străinătate vin în România şi cumpără tot, dar noi am procedat invers şi sunt foarte mândru de asta”.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO