ZF Esențial în business

VIDEO ZF ESENŢIAL ÎN BUSINESS. Dragoş Doroş, Tax Partner KPMG România: „Guvernul nu are nevoie să mărească taxele, Guvernul are nevoie să mărească încasările”

Autor: Ştefan Stan

14.01.2020, 16:00 61

„Dacă o taxă se măreşte sau nu, ea tot trebuie plătită, singurul lucru care se întâmplă este că unii oameni să îşi facă o socoteală şi să vadă dacă prin mărirea acelei taxe va mai merge sau nu businessul lor.  Şi de fapt aici este problema pe care trebuie să o cântărească un guvern atunci când măreşte o taxă. E un nivel de suportabilitate a taxelor. Ca guvern trebuie să treci de nivelul acela. Noi, ca să vorbim aşa, avem porţiuni de taxare foarte bună în România, avem porţiuni în care taxarea e mare, acestea depind de mai multe aspecte. De fapt guvernul nu cred că are nevoie să mărească taxele, guvernul are nevoie să crească încasările la buget”, a spus Dragoş Doroş, Tax Partner al KPMG România în cea mai recentă ediţie a ZF Esenţial în business.

Dragoş Doroş observă că anumite măsuri, care în baza unei aritmetici simple ar trebui să aducă bani mai mulţi la buget printr-o taxă mai mare, chiar dacă la momentele imediate instituirii taxei aduc mai mulţi bani, într-un viitor mediu sau lung s-ar putea întâmpla contrariul.

„La fel cum, în mod invers, anumite scăderi de taxe pot în prima fază să aducă mai puţini bani şi după aia să se recalibreze lucrurile, astfel că o taxă mai mică permite încasarea de mai mulţi bani deoarece se stimulează mediul economic”, crede specialistul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO