ZF Esențial în business

VIDEO ZF ESENŢIAL ÎN BUSINESS: Dragoş Doroş, Tax Partner KPMG România: „România are nevoie de o reorganizare administrativă”

Autor: Ioana Matei

24.01.2020, 16:00 126

„România are nevoie de mulţi bani la buget pentru că se şi cheltuie prost – dacă ne gândim, de pildă, la felul în care se împart aceştia la primării, la cele 3.200 – 3.000 de primării”, a spus Dragoş Doroş, Tax Partner în cadrul KPMG România, în cadrul emisiunii ZF Esenţial în business.

Potrivit lui, în România este nevoie de de mult timp de o regândire a modului în care se construieşte bugetul, precum şi de o reorganizare administrativă.

El aminteşte de exemplul unui consultant din Olanda care i-a vorbit despre faptul că după informatizarea aparatelor publice, s-a redus considerabil numărul de primării, la mai mult de jumătate. „La noi însă, în ultimii ani, a crescut numărul salariaţilor bugetari din primării. Este o tendinţă inversă decât ar trebui să fie”, constată specialistul KPMG România.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO