ZF Esențial în business

VIDEO ZF Esenţial în business: Firmele folosesc roboţi în procesele de audit pentru a pune un diagnostic mai rapid şi mai corect

Autor: Adelina Mihai

07.10.2019, 16:00 203

Procesul de confirmare periodică a soldurilor – folosit în procesele de audit- este consumator de timp şi de resurse şi este supus riscului de eroare umană. De aceea, firmele au început să folosească soluţii automatizate în cadrul acestui proces, spune Alexandru Şoaică, Senior Manager în cadrul firmei de audit şi consultanţă fiscală KPMG. Ce este auditul şi ce reprezintă confirmarea periodică a soldurilor?

”Auditul l-aş explica, dacă vreţi, printr-o analogie către serviciile medicale, de exemplu. De ce? Pentru că de multe ori când simţim că ceva nu este în regulă sau vrem să mergem preventiv să facem un control, apelăm la serviciile medicului de familie pentru a înţelege ce se întâmplă, dacă suntem în regulă si dacă cumva sunt anumite probleme, să vedem ce putem face să rezolvăm aceaste lucruri. Prin urmare, medicul ne prescrie o reţetă în cazul în care găseşte anumite probleme si pentru a le putea rezolva. Acelaşi lucru îl putem spune şi în cazul companiilor”, a spus Alexandru Şoaică, Senior Manager la KPMG, în cadrul emisiunii online ZF Esenţial în business, realizată de ZF în parteneriat cu KPMG. El a precizat că organizaţiile apelează la serviciile de audit pentru a înţelege dacă există anumite riscuri pe care nu le-au adresat aşa cum ar trebui şi de asemenea dacă sunt erori care sunt cuprinse în setul de situaţii financiare. Astfel, auditul vine să certifice cumva la final dacă acele situaţii financiare sunt libere de erori materiale sau dacă acestea reflectă o imagine fidelă a realităţii economice a întreprinderii respective, a mai spus Alexandru Şoaică.

”Confirmările de solduri sunt parte a acelor proceduri care ne ajută să validăm componenţa soldurilor din balanţele companiilor, inclusiv a tranzacţiilor din cursul anului şi atunci ne ajută să ne formăm opinia de audit. Ele sunt importante nu doar pentru auditor şi pentru procedurile de audit, sunt importante şi pentru companiile din ţara noastră şi din afară, dar pentru cele din ţara noastră ele trebuie să facă aceste confirmări fiind cerute de legislaţie. Ne referim aici la Legea 2861/2009 care cere explicit că aceste companii să verifice realitatea soldurilor cu privire la active, datorii, capitaluri proprii prin întocmirea acestor confirmări. Din păcate, dacă nu se întâmplă acest lucru acestea riscă aplicarea unor amenzi”, a mai spus Alexandru Şoaică.

Pentru a eficientiza aceste procese, echipa de automatizare a KPMG a dezvoltat o soluţie pentru a reduce riscul erorilor umane din procesele de audit.

”Nevoia a fost cumva evidentă asta pentru că s-a întâmplat de multe ori să avem de-a face cu eroarea umană, se puteau greşi scrisori, se puteau trimite către adrese greşite sau se puteau folosi modele nepotrivite. De asemenea, mai există şi un foarte mare consum de resurse umane, oameni care petreceau mult timp să pregătească scrisori, să le trimită prin fax, prin poştă, prin mail, de asemenea să urmărească primirea acestora. Un aspect foarte important de asemenea este că se întâmpla ca echipamentele pe care le foloseam, de exemplu faxul, să nu funcţioneze cum trebuia, se poate întâmpla să rămânem fără curent, fără hârtie”, a mai spus Alexandru Şoaică. Pe lângă aceste provocări, un factor important este şi capitalul uman, în sensul în care este un proces repetitiv care poate să devină foarte plictisitor şi prin urmare să aducă erori.

”De asemenea, se putea pune problema că dacă era un volum mare de date trebuia cumva transferat către un alt coleg pentru a asigura o continuitate şi atunci toate aceste lucruri cumulate duceau la foarte multe ineficienţe”.

Cum funcţionează soluţia de automatizare a procesului de confirmare de solduri în cadrul unei misiuni de audit?

”Soluţia este accesibilă în mediul online, asta înseamnă că oriunde avem acces la internet putem să accesăm această aplicaţie, acest portal. Ea funcţionează prin pregătirea unor modele de scrisori şi se ocupă de trimitrea automată a acestor scrisori la anumite date, către anumite adrese ale terţilor companiei respective. De asemenea, se ocupă de urmărirea acestor răspunsuri şi automat va retrimite aceste solicitări în cazul în care nu primim un răspuns. Poate cel mai important aspect este acela că oferă informaţii în timp real şi anume o situaţie a acestor solicitări, astfel că ştim la orice oră din zi pentru ce  scrisori nu am primit răspuns şi unde trebuie să insistăm să obţinem acest răspuns”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO