ZF Esențial în business

ZF ESENŢIAL ÎN BUSINESS. KPMG a anunţat o investiţie de 5 mld. dolari în tehnologie. Jonathan Lavender, global head of KPMG Enterprise: „România va fi printre primele pieţe unde vom testa una dintre noile soluţii”

Autor: Ioana Matei

30.12.2019, 16:00 1626

KPMG a anunţat recent că previzionează să investească aproximativ 5 miliarde de dolari în următorii cinci ani în direcţia transformărilor digitale şi serviciilor profesionale. Cum va transforma businessul KPMG din toată lumea această investiţie a povestit Jonathan Lavender, global head of KPMG Enterprise, în cea mai recentă ediţie a ZF Esenţial în business.

„Suntem fericiţi să anunţăm o investiţie de 5 miliarde de dolari a KPMG în următorii cinci ani  în tehnologie şi în adoptarea tehnologiei, iar mare parte din acest buget va fi direcţionat într-o colaborare cu Microsoft. Vrem să transformăm câteva dintre cei mai importanţi piloni ai businessului nostru. Spre exemplu, dacă vorbim despre audit, care generează mare parte din afacerea noastră, lucrăm împreună cu Microsoft pentru ca mare parte din munca noastră de audit să fie realizată prin intermediul tehnologiei; multe din liniile noastre de business vor trece printr-o transformare digitală, modul în care oferim servicii clienţilor va fi diferit, multe dintre serviciile noastre vor fi servicii de tehnologie, oferite sub umbrela celor de consultanţă, iar acesta este viitorul”, a spus Lavender.

Investiţiile vor fi direcţionate în businessul KPMG din toată lumea, inclusiv în România. „Am petrecut două zile cu echipa KPMG România, iar colegii de aici sunt foarte agili, foarte deschişi spre tehnologie şi probabil România va fi printre primele pieţe unde vom testa una dintre noile soluţii.”

Vor înlocui roboţii angajaţii umani?

„Cred că, în anumite limite, da. Dacă ne uităm la forţa de muncă de bază din producţie, poate domeniul maşinilor autonome, câteva dintre aceste automatizări îi vor înlocui pe oameni şi acest aspect este necesar cred; în alte cazuri este greu de obţinut să găseşti angajaţi pentru o astfel de muncă. Aşadar cred că este o oportunitate: trebuie să ne întrebăm - Care este profesia mea? Ce voi schimba în profesia mea astfel încât să fie în continuare relevantă? Nu contează cine eşti, ce faci, tehnologia va schimba multe dintre profesii, dar va oferi noi oportunităţi, oamenii trebuie să se uite la aceste avantaje.”

Jonathan Lavender menţionează un exerciţiu pe care l-a făcut pe segmenul maşinilor autonome: „Ce joburi vor dispărea şi ce joburi vor fi create odată cu maşinile autonome? Am găsit 100 de joburi care vor dispărea din cauza maşinilor autonome şi 100 de noi joburi care vor fi create. În orice risc există oportunităţi şi îi sfătuiesc pe oameni să se uite nu la riscuri, ci la oportunităţi, trebuie să ne asigurăm că aducem valoare businessului şi comunităţii în care suntem implicaţi şi să ne întrebăm ce putem schimba astfel încât să ne asigurăm că roboţii nu ne vor înlocui”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO