ZF Gen Z

ZF 1.000 de motive de încredere. GEN Z. Cum a reuşit Paul Tal din Beiuş, elev în clasa a XII-a, să dezvolte aplicaţia de livrări Pinflow: Aplicaţiile mari de livrări nu sunt disponibile la noi în oraş şi am încercat să fac eu una care să rezolve această nevoie

Autor: Alexandra Matei

10.04.2025, 18:12 352

♦ În aplicaţie, utilizatorii pot plasa o comandă pentru livrarea unui colet şi alţi utilizatori pot livra acel colet, iar la finalul livrării vor fi plătiţi ♦ Aplicaţia Pinflow este disponibilă în Google Play şi online.

Antreprenorul clasic porneşte o afacere care pleacă, de cele mai multe ori, de la o nevoie pe care o identifică şi care nu este încă rezolvată. Aşa s-au născut businessuri de la zero care astăzi au succes şi rezistă pe piaţă. Dar iată că acest model este adoptat şi de tinerii din generaţia Z care au idei, simt piaţa şi sunt creativi.

Paul Tal, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Samuil Vulcan din Beiuş, judeţul Bihor, este pasionat de informatică, iar în cadrul olimpiadei a dezvoltat aplicaţia de livrări colete Pinflow.

„Am încercat să acaparez o piaţă nerezolvată în zona noastră. Aplicaţiile mari de livrări nu sunt disponibile la noi în oraş şi am încercat să fac eu un produs care să rezolve această nevoie. Am pornit de la o nevoie personală. Trebuia să trimit un colet din punctul A în punctul B al oraşului, dar nu aveam timp şi aveam nevoie de cineva care să facă asta în locul meu. În aplicaţie, utilizatorii pot plasa o comandă pentru livrarea unui colet şi alţi utilizatori pot livra acel colet, iar la finalul livrării vor fi plătiţi“, a povestit tânărul.

Aplicaţia Pinflow este disponibilă în Google Play şi online. Aceasta a fost testată în primă fază pe oraşul Beiuş, după cum spune el, însă urmează să fie îmbunătăţită, astfel încât să poată fi folosită de oriunde. Pinflow este o aplicaţie gratuită, iar singurele costuri sunt cele pentru plata curierilor, care se calculează în funcţie de distanţă.

Deşi este încă la liceu, Paul Tal şi-a dat seama care ar fi traseul profesional cel mai potrivit. A aduce un plus în comunitatea locală şi a rezolva o nevoie sunt aspecte importante pentru el, iar asta îşi doreşte să poată face şi în viitor. Tânărul visează să aibă propria firmă de dezvoltare software în România.

„Sentimentul este minunat, îmi place să văd că am putut aduce un plus valoare în comunitatea locală. Urmează să dezvolt aplicaţia şi să încerc să rezolv cât mai multe probleme. Visul meu este să lucrez în România la propria firmă de dezvoltare software.“

Paul Tal a spus povestea aplicaţiei Pinflow în timpul unui interviu video acordat ZF sub umbrela Top 1.000 de motive de încredere în România. El şi colegii săi - Gabriel Trip (clasa a XII-A) şi Rareş Avram (clasa a XI-a) -, prezenţi de asemenea la acest interviu, dar şi alţi mii de tineri care creează, se dezvoltă, au rezultate remarcabile şi se implică în comunităţile din care fac parte, sunt motive de încredere în România.

Colegiul Naţional Samuil Vulcan din Beiuş are aproape 200 de ani. Pe parcursul istoriei sale a dat ţării oameni valoroşi – academicieni, profesori universitari, cercetători – şi pregăteşte în continuare elevi cu potenţial, la fel cum sunt şi cei trei tineri prezenţi la interviu. Ei au reprezentat colegiul la Olimpiada de Inovare şi Creativitate Digitală şi an de an au luat premii la faza naţională şi judeţeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Newsletter ZF Gen Z

Înscrie-te la newsletterul ZF Gen Z și află tot ce te interesează, rapid și simplu, din pagina celor care schimbă lumea!


* câmpul email obligatoriu