ZF Investiți in România

Investiţi în România! Alexandru Mihai, dezvoltatorul imobiliar Nordis: Căutăm terenuri pentru proiecte destinate turismului de business

05.04.2021, 18:50 Autor: Bogdan Alecu
Investiţiile imobiliare accelerează pe măsură ce clienţii vor să cumpere imobile pe care ulterior să le închirieze tot dezvoltato­rului dar şi în condiţiile în care pe segmentul superior clienţii vor să dispună de facilităţi tipice unui hotel, deşi locuiesc într-un proiect rezidenţial.

„În cazul hotelului camerele nu pot fi cum­părate pentru a locui acolo, este o ca­me­ră de hotel ce funcţionează precum un pro­dus financiar. Clientul cumpără camera, dar o închiriază hotelului. Ca bonus, clientul are ocazia unei vacanţe anuale de şapte zile ca un concediu. Acum luăm un calcul o formulă prin care cine a cumpărat în Braşov să poată merge şi la Nordis Mamaia în vacanţă, să imple­mentăm un pachet. Noi am realizat un plasament financiar, cu un con­tract pe 30 de ani, cu o ra­portare la indicele finan­ciar la 5 ani. După acest interval clienţii rămân cu proprietatea în hotel iar înainte de expirare noi venim la ei cu o propunere pentru următorii 30 de ani sau îl pot păstra aşa“, a explicat Alexandru Mihai, managing partner Nordis Group.

Nordis Group a demarat un proiect de in­vestiţii evaluat la  31 mil. euro într-un pro­iect mixt de 14.000 metri pătraţi în Braşov, ca­re include un hotel de 5 stele şi apar­ta­mente rezidenţiale. An­sam­blul va fi dez­voltat pe un teren de 13.000 de metri pă­traţi şi va fi format din cinci cor­puri independente, con­stru­ite cu regim mic de înăl­ţi­me. Acesta va dis­pune de 158 de ca­mere de hotel şi 43 de apar­ta­mente rezidenţiale.

„În ianuarie am lansat Nordis Braşov, pro­iectul spre Poiană şi am trecut deja de 15% prevânzări. Este un proiect autorizat, pe drumul spre Poiana Braşov. În mai puţin de 2 luni 15% din proiect este foarte bine. Am venit cu un concept pe care l-am mai vă­zut în ţări cu un turism mai dezvoltat decât Ro­mâ­nia. Se construieşte un an­sam­blu rezi­den­ţial şi hotel şi ai hotel de 5 stele şi lo­cuinţe. La Braşov avem 5 clădiri dis­tincte, 3 pen­tru hotel, cu toate cele trei clădiri unite. Noi vin­dem camera de hotel drept produs finan­ciar, iar cineva investeşte o sumă de bani, iar pentru aceştia noi oferim un randament fix de 7% anual, plătit lunar, fără ca el să mai aibă vreo bătaie de cap cu proprietatea. Noi îi garantăm din start un randament.“

În primăvara anului trecut, compania a demarat un proiect asemănător în Mamaia Nord, investiţie estimată la 70 de milioane de euro, şi care ar urma să fie finalizată anul acesta.

„Prima clădire Nordis Mamaia, hotelul, estimăm să fie lansată anul acesta. Data exactă încă nu a fost fixată. Braşov se va deschide în iunie 2023. Noi am preluat acel teren cu autorizaţie şi vom începe în curând iar termenul este de 24 de luni. Sinaia este deja în construcţie iar termenul este de final de an 2022“, a explicat Alexandru Mihai.

Planul Nordis este să extindă programul şi în alte staţiuni din România, dar şi în oraşe în dezvoltare, pentru partea de business.

„Vrem să mai cumpărăm terenuri. Ne uităm în zona Mamaia pentru a dezvolta rezidenţial, apartamente de vacanţă şi ne uităm în staţiuni atât în nord, în vestul ţării pentru partea hotelieră. Ne gândim la un lanţ de hoteluri de leisure. Dar ne uităm şi la un concept urban, hotel de business cum este nevoie în orice oraş mare cu economie puternică. Studiem posibilitatea“, a explicat Alexandru Mihai.

El a subliniat că dacă în prima parte a pandemiei s-a simţit o aşteptare în ceea ce spun clienţii, care voiau să vadă ce se întâmplă cu economie, dar din vara anului trecut vânzările au evoluat.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank