ZF Investiți in România

Investiţi în România! Beatrice Dumitraşcu, One United: Investiţiile în rezidenţial continuă. Sunt clienţi care cumpără pentru a investi

31.03.2021, 00:08 Autor: Bogdan Alecu

„În cazul unor proiecte mici, în zone exclusiviste, există inclusiv liste de aşteptare de dinainte ca proiectul să fie lansat.“

Beatrice Dumitraşcu, VP resi­den­tial sales în cadrul One United Properties, explică fap­tul că în ciuda pandemiei, vânzările de apartamente din segmentul superior au continuat să urce, iar unii clienţi se înscriu inclusiv pe liste de aşteptare pentru momentul în care este demarat un proiect cu puţine unităţi.

„Avem investitorii care cumpără. Pre­ţurile au continuat să crească în această pe­rioadă. În segmentul premium există clienţi care în continuare plătesc 4.000 – 6.000 de euro pe metru pătrat. În cazul unor proiec­te mici, în zone exclusiviste, există inclusiv liste de aşteptare de dinainte ca proiectul să fie lan­sat. Pe toate segmentele pieţei imo­biliare există investiţii de 3,5 miliarde de euro, iar 1 mi­liard este numai pe zona de lux a pieţei din România. Şi la nivel inves­ti­ţional, anul tre­cut s-au semnat tranzacţii de peste 900 mil. euro în 2020 în ciuda pan­demiei“, a spus Beatrice Dumitraşcu.

One United Properties, cel mai activ dez­voltator de pe piaţa locală, condus de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, are peste 850 de apartamente în construcţie şi încă 2.100 cel puţin planificate în proiecte noi precum One Cotroceni Park, One Peninsula sau One Floreasca Lake.

„Avem şi reconversii de proiecte pre­cum One Verdi Park unde turnul de birouri s-a transfoarmat într-unul de rezidenţial. La noi a cântărit mult faptul că am vândut deja 80% din primul turn şi era un moment bun să mizăm în continuare pe rezidenţial. La One Verdi Park discutăm de două turnuri de 77 de metri, vor fi cele mai înalte clădiri rezidenţiale din Bucureşti, cu o vedere spre parc. Va exista şi un parc, un restaurant şi o zonă de retail la parter. Cele două turnuri sunt conectate de un al treilea corp, care dea­supra are un parc. Clădirile au trei etaje în subteran pentru locuri de parcare, iar toţi clienţii cumpără pe lângă apartament, şi un loc de parcare“, a explicat Beatrice Dumitraşcu.

Cel mai mare proiect în derulare este One Cotroceni Park din zona Răzoare din Capitală, unde este staţia de metrou Academiei de pe noua magistrală de metrou spre Drumul Taberei.

„În cazul One Cotroceni Park discutăm despre un proiect de regenerare urbană şi este cel mai mare şantier de acest gen din ţară. Acolo sunt construite birouri, zonă de retail şi rezidenţial. Avem 15.000 mp de spaţii comerciale, cât jumătate dintr-un mall. Suntem aproape de a demara acolo faza a doua, cea rezidenţială“, a explicat Beatrice Dumitraşcu.

În luna ianuarie a acestui an deja peste 32.000 mp sau 70% din birouri în cadrul proiectului One Cotroceni Park, din zona Răzoare din Capitală, erau deja contractaţi, pe măsură ce tot mai multe companii caută să închirieze în clădiri noi.

Prima clădire din cadrul One Cotroceni Park va avea o suprafaţă închiriabilă de 46.000 mp, iar structura clădirii are nouă etaje, parter plus trei niveluri în subteran iar aceasta urmează a fi gata în a doua parte a acestui an.

One United Properties a vândut în 2020 30% din firmele care dezvoltă componenta de birouri a proiectului One Cotroceni Park contra sumei de 25 mil. euro pentru o creştere de capital ce va fi investit în dezvoltarea acestui proiect.

Astfel, evaluarea componentei de birouri este de puţin peste 83 mil. euro. Acesta este cel mai mare proiect de regenerare urbană din Bucureşti, pe care îl dezvoltă în acest moment pe locul fostei fabrici Ventilatorul de lângă intersecţia de la Răzoare, unul dintre cele mai aglomerate puncte din Capitală dar şi locul unde a fost dată în folosinţă anul trecut o nouă staţie de metrou pe linia care duce către Drumul Taberei.

În premieră pentru un proiect office din Bucureşti, One Cotroceni Park va fi direct conectat la viitoarea staţie de metrou Academia Militară.

Pe lângă cei 15.000 mp de spaţii de retail şi cei 80.000 mp GLA dedicaţi business park-ului, One Cotroceni Park prevede şi o componentă rezidenţială cu aproximativ 800 de apartamente, ce va fi dezvoltată în mai multe faze.

 

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank