ZF Investiți in România

Investiţi în România! Diana Bocăneală, 3Pillar Global: Vrem să recrutăm 1.000 de noi angajaţi la nivel global, dintre care cel puţin 100 în România

17.05.2021, 16:35 Autor: Bogdan Alecu

„În România avem 570 de angajaţi, iar peste 1.800 sunt la nivel internaţional, iar munca de la distanţă a început aici, dar s-a implementat şi în alte ţări“.

Planurile de dezvoltare ale 3Pillar Global în România vizează o creştere semnificativă la nivel naţional a numărului de angajaţi, care vor fi atraşi prin posibilitatea de a lucra numai de acasă şi vizează angajaţi de oriunde din România, nu doar din Iaşi, Cluj sau Timişoara unde au sediile.

„În România avem 570 de angajaţi, peste 1.800 sunt la nivel internaţional, iar munca de la distanţă a început aici, dar s-a implementat şi în alte ţări. Acum am început cu 100 de noi recrutări în România şi 1.000 la nivel internaţional, iar numărul de pe plan local ar putea creşte. În următoarele trei luni dorim să recrutăm cei 100 de noi angajaţi. Cererea în IT a crescut“, a spus Diana Bocăneală, Senior Director Talent Management & Delivery Center Lead 3Pillar Global România.

Pe de altă parte, şi birourile actuale ale companiei vor suferi modificări în condiţiile în care acestea vor deveni spaţii de socializare pentru angajaţi.

„Acum noi analizăm cum vom restructura birourile. Şi lucrul de acasă este posibil, iar dacă până acum angajaţii lucrau 4 zile de la birou şi 1 de acasă, acum raportul se va inversa, iar atunci când vor veni la birou vor dori o altfel de experienţă, de la o cafea bună la socializare cu colegii. Nu avem discuţii pentru a reduce spaţiul, ci doar pentru a reconfigura spaţiul. Am avut şi experienţa cu birouri de coworking în Bucureşti. În oraşe unde nu avem birouri, luăm în calcul ideea de coworking“, a spus Diana Bocăneală.

Munca de la distanţă a devenit o normă a ultimului an, în mod special în domeniul IT&C. Acest lucru este privit de către marii jucători din industria dezvoltării software precum 3Pillar Global ca pe o oportunitate - un salt major înspre transformarea digitală care propulsează România şi mai puternic pe harta IT globală.

„Noi am început acum doi ani atunci când am introdus munca de la domiciliu, imediat cum a apărut cadrul legal pentru a putea angaja de oriunde dar şi pentru a oferi flexibilitate angajaţilor. În Româna reţeaua de internet este foarte bună spre exemplu. Am implementat noi procese şi sisteme interne care să ne ajute să lucrăm de oriunde şi să nu ne fie afectată performanţa“, a spus Diana Bocăneală.

Compania angajează oriunde în România programatori pe tehnologii precum .NET, Java, Front End, DevOps şi iOS, ingineri QA şi designeri UX pentru a susţine dezvoltarea accelerată a business-ului şi portofoliului de clienţi în continuă expansiune, atât organică, cât şi datorată achiziţiilor recente ale companiei. “Specialişti din oraşe precum Arad, Oradea, Targu Mures, Baia Mare, Sibiu, Brasov, Suceava, Craiova, Bacau, Galati.Alba-Iulia etc. se pot alătura echipelor noastre internaţionale“, conchide Diana Bocăneală.

În luna aprilie a acestui an compania şi-a extins amprenta globală în Europa, prin achiziţia Software Development Europe din Cehia, care succedă alte două achiziţii din America Latină în ultimele 8 luni - Isthmus Software, cu prezenţa în Costa Rica şi Guatemala şi Tiempo Development în Mexic.

Pe de altă parte, oraşul de rezidenţă influenţează salariul, astfel încât un posibil angajat din Bucureşti va primi un salariu mai mare.

„Noi avem o grilă salarială pe baza regiunilor şi există o diferenţă de cel mult 5% între regiuni deoarece şi piaţa diferă în funcţie de regiuni. Spre exemplu în Bucureşti ar fi salariul cel mai mare, dar şi Clujul se apropie foarte mult“, a spus Diana Bocăneală.

Următorul pas îl reprezintă exinderea în Rep. Moldova.

„Acum suntem în discuţii să deschidem un centru şi în Rep. Moldova cu entitate legală acolo deoarece trebuie să respectăm legislaţia muncii. Cei care au cetăţenie română pot fi oricând angajaţi în România“, a subliniat Diana Bocăneală

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank