ZF Investiți in România

Investiţi în România!, proiect ZF & CEC Bank. Bogdan Piţigoi, proprietarul Tester Group: Continuăm investiţiile în logistică, birouri şi auto

12.06.2020, 11:30 Autor: Bogdan Alecu

Bogdan Piţigoi, proprietarul grupului Tester cu afaceri în sectorul auto, imobiliar şi logistic, are în plan accelerarea investiţiilor din zona Iaşiului, pentru a reveni mai rapid pe creştere.

„Planurile de investiţii au devenit mai ambiţioase. În 2020 în businessul auto intenţionam să finalizăm în toamnă mallul auto pe care îl facem la Iaşi, unde vom reuni toate mărcile noastre sub un singur acoperiş, unde vor găsi de la maşini noi la cele second-hand şi service, cafenea, loc de joacă. Acum îl vom termina la 1 iulie - suntem la amenajarea zonei unde este platforma pentru maşini second-hand şi de utilitare. Investiţia totală se va ridica la circa 2 mil. euro în plus faţă de ce aveam deja. Vom avea 10 mărci auto acolo şi vor fi reunite inclusiv o secţiune pentru maşini electrice. Finanţarea o aveam deja, obţinută dinainte, atât resurse proprii, cât şi bancare“, a spus Bogdan Piţigoi. Pe de altă parte, el estimează un declin de 40% în cazul vânzărilor de maşini noi pe piaţa locală, pe fondul impactului crizei sanitare deter­minată de pandemia de COVID-19. În ceea ce priveşte alte investiţii, el spune că este deja în discuţii cu clienţi care doresc să închirieze clădiri industriale.

„Vom începe până la finalul acestui an, având Planul Urbanistic Zonal deja aprobat, construcţia unui depozit de 10.000 mp în parcul Solo. În cazul în care nu vom finaliza discuţiile, având în vedere că acum sunt costuri mai mici, vom desfăşura noi o altă activitate acolo - de depozitare foarte modernă, având în vedere că s-a înregistrat o creştere puternică în ceea ce priveşte comerţul online, însă livrarea trebuie să se realizeze fizic. Investiţia va fi de circa 7,5 mil. euro, finanţare proprie şi bancară. Avem o relaţie bună cu băncile, avem istoric bancar de 26 de ani“, a subliniat Bogdan Piţigoi.

Grupul Tester are în plan şi continuarea investiţiilor în birouri, în cea de-a doua fază a proiectului Ideo. „Vrem să dezvoltăm proiectul Ideo 2, avem deja autorizaţie de construţie. Dar acum va trebui să ne adaptăm la noile cerinţe de pe piaţa de birouri. Ne aşteptăm să apară noi concepte, nu vor mai fi doar open space, poate doar săli de şedinţe bine compartimentate, poate spaţii de co-working, atractive pentru cei din IT“, a subliniat Bogdan Piţigoi.

În ceea ce priveşte evoluţia economică, el spune că acum economia are alte fundamente decât în urmă cu două luni.

„Trebuie să înţelegem acum faptul că trebuie să fim foarte eficienţi, şi că rezultatul muncii contează cel mai mult - mulţumirea clientului în urma activităţii noastre. Activitatea noastră trebuie să acopere costurile şi să obţinem şi un plus. Astăzi aşteptările clienţilor sunt diferite. Dincolo de faptul că doreşte calitate, acum doreşte să fie şi mai multă eficienţă în ceea ce priveşte timpul lui. Toată lumea a descoperit cât este de eificient să interacţionezi cu ajutorul tehnologiei. De ce să vină un client de cinci ori la showroom pentru a cumpăra o maşină? el trebuie să fie cât mai relaxat şi să primească ce doreşte. Noi încercăm acum“, a spus Bogdan Piţigoi.

 

Cu ce probleme se confruntă Tester Group

♦ Modul în care oamenii abordează jobul şi businessul. Încă oamenii sunt racordaţi la ceea ce însemnau activitatea şi aşteptările din 2019. Piaţa forţei de muncă încă este în aşteptarea vremurilor care tocmai au trecut. Există şi aici o întârziere.

♦ Trebuie să înţelegem că cel mai important este clientul. Anul trecut unii angajaţi considerau că ei sunt mai importanţi decât clientul.

 

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank