ZF Investiți in România

Investiţi în România!, proiect ZF&CEC Bank. Teodor Blidăruş, FintechOS: Compania va ajunge la o valoare de 100 milioane de euro până la finalul anului, continuăm investiţiile în digitalizare

10.06.2020, 00:08 Autor: Bogdan Alecu

FintechOS îşi va dubla valoarea până la finalul anului susţinută de investiţiile companiilor în noi tehnologii, iar businessul său va înregistra o creştere de 300% în 2020.

Start-up-ul FintechOS, specializat în dezvoltarea de soluţii de transformare digitală pentru industria financiară, îşi va dubla valoarea în acest an la circa 100 mil. euro în urma creşterii cererii pentru digitalizare.

„Pandemia a avut un efect mixt asupra dezvoltării. Viteza cu care oamenii simt nevoia de digitalizare este în creştere. Dar noi suntem parte a unui ecosistem, suntem influentaţi de finanţare, spre exemplu. Sectorul bancar şi de servicii financiare, a reacţionat bine spre foarte bine. Noi operăm în peste 20 de ţări, iar în România impactul este pozitiv. Oamenii au reacţionat bine la digitalizare, iar noi am reuşit să le fim aproape, să accelerăm interacţiunea digitală în zona clienţilor“, a spus Teodor Blidăruş, fondator&CEO al FintechOS, care deţine jumătate din acţiuni, iar cealaltă jumătate este deţinută de antreprenorul Sergiu Neguţ.

CEC Bank a integrat recent în portofoliul de servicii un proiect dezvoltat de Deloitte România şi FintechOS, care poate fi accesat 100% online şi include cont curent, card de debit şi acces la serviciul Mobile Banking.

„Parteneriatul cu CEC Bank a început în urmă cu aproximativ un an. În câteva luni am putut oferi servicii electronice pentru deschidere de conturi la distanţă şi mai sunt şi alte planuri. Am rămas surprins, ca şi în cazul altor bănci din România, de viteza cu care pot lua decizii şi angajamentul de a se mişca foarte repede înainte. Revoluţia deja o vedem. Din testele realizate de clienţi, din numărul de clicuri pentru a deschide un cont, era practic identic ca număr cu cel mai mic număr de paşi. Trebuie să apeşi pe cât mai puţine butoane pentru obiectiv. Acum nimeni nu mai are timp să meargă la ghişeu pentru un cont bancar. Acum la CEC, prin aplicaţie sau site, în 24-27 de clicuri să deschizi un cont la o bancă cu tradiţie de peste 140 de ani“, a explicat Teodor Blidăruş.

În prima jumătate a anului businessul FintechOS a continuat să urce. Compania creşte cu 300% şi peste pe an. „Pentru a continua cercetarea şi dezvoltarea, inovaţiile, în expansiune, avem nevoie de bani. Este greu să obţii o astfel de creştere doar din veniturile pe care le obţii. Modelul Venture Capital Investment care ajută companiile cu creştere rapidă şi tehnologie care are potenţialul de a schimba lumea, este foarte important. Din punctul de vedere al creşterii, număr clienţi, cifră de afaceri, este o companie care creşte, însă facem parte dintr-o piaţă uşor zdruncinată în momentul de faţă“, a explicat Teodor Blidăruş.

În ceea ce priveşte evaluarea companiei, aceasta se ridica la circa 40-50 mil. euro la finalul anului trecut.

„Este greu să pui acum o etichetă deoarece, în condiţiile actuale, indicatorii care definesc acest lucru se schimbă în situaţii de criză. Ţinta noastră este ca la finalul anului compania să fie evaluată la circa 100 mil. euro, adică mai mult decât dublu. Am primit numeroase oferte pentru a fi preluaţi, însă nu. Prin echipa noastră, noi vrem să găsim surse de investiţii pentru a rămâne o companie inde­pendentă. Este exclus să fim asimilaţi sau preluaţi de o altă companie. Ce se poate întâmpla este să atragem investitori în companie într-o serie B până la sfârşitul anului“, a subliniat CEO-ul companiei.

Compania are în prezent circa 150 de angajaţi, iar până la finalul anului ar mai putea fi recrutaţi încă 30-50 de noi salariaţi.

„Într-o companie în creştere, ai trei provocări - accesul la capital este o problemă - şi având în vedere situaţia economică toată lumea este mai circumspectă, toate procesele de evaluare se prelungesc, investitorii de peste Ocean sunt într-o perioadă de aşeptare. În al doilea rând, accesul la resurse, la forţă de muncă bine calificată este de asemenea o provocare. O companie poate creşte, dar acelaşi om nu poate produce un salt puternic de productivitate de la un an la altul“, a conchis Teodor Blidăruş.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank