ZF Investiți in România

Investiţi în România, proiect ZF şi CEC Bank. Cornelia Nicolae, Fashion House: Deschidem în primăvară prima etapă a centrului outlet Fashion House Pallady

13.11.2020, 16:00 Autor: Alex Ciutacu

Grupul Fashion House a finalizat săptămâna trecută ultima etapă din proiectul Fashion House Outlet Center din Militari, care a ajuns la o suprafaţă totală de peste 15.000 mp. 

Grupul Fashion House pregăteşte lansarea unei prime etape de 9.000 mp din al doilea centru de tip outlet pe care îl deschide în România şi care va fi situat în zona de est a Capitalei, în contextul în care această dezvoltare se va finaliza în 2022, iar investiţia totală depăşeşte 25 mil. euro, a explicat Cornelia Nicolae, director de operaţiuni retail, Fashion House România, în emisiunea Investiţi în România!, realizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank.

„Pregătim deschiderea în primăvara anului viitor, în ciuda provocărilor gene­rate de pandemia glo­bală. Grupul Fashion House a continuat lucră­rile de construc­ţie conform planului. Fa­shion House Palla­dy este situat în zona de est a Capitalei, la ieşirea pe autostrada A2, va avea o suprafaţă de 13.000 mp şi va acomoda un număr de aproxi­mativ 62 de magazine. Printre acestea vor fi branduri existente deja în centrul din Militari, dar şi branduri noi. Investiţia este de peste 25 mil. euro, iar în acest moment am în­chiriat centrul în proporţie de 70%”, a declarat Cornelia Ni­colae, un manager cu experienţă în retailul de fashion şi care a condus retailul italienilor de la Stefanel pentru Europa de Est. 

Cu o primă etapă de 9.000 mp ce va fi lansată în primavara anului viitor, proiectul Fashion House Pallady ar urma să fie finalizat cel târziu în 2022. 

După încă o investiţie de 300.000 de euro din partea Liebrecht & wooD Group, proprietarul Fashion House, compania a lansat săptămâna trecută ultima etapă a centrului de tip outlet din Militari. „Chiar acum am inaugurat faza a treia pe o suprafaţă de 3.000 mp, unde vor intra branduri noi. Investiţia în această ultimă etapă este de peste 300.000 de euro. Practic, centrul ajunge la o suprafaţă totală de 15.000 mp din care suntem închiriaţi circa 97%”. 


Care este principala problemă identificată de Fashion House în România: Problemele legate de personal sunt probleme cu care se confruntă retailerii în general, asta şi datorită faptului că ştim bine că nu există o şcoală care să pregătească lucrători în comerţ în România şi lucrul acesta l-au făcut retailerii în tot acest timp prin traininguri dedicate angajaţilor.


Printre brandurile noi care vor intra în regim de outlet în centrele Fashion House se numără şi retailerul polonez de articole pentru copii SMYK, care va deschide în România primul magazin de tip outlet din toată reţeaua. 

Centrul Fashon House Militari a fost închis în primăvară pe durata stării de urgenţă, aşa cum a fost cazul tuturor centrelor comerciale care nu aveau în componenţă magazine ce comercializau produse considerate esenţiale. Cu toate acestea, Cornelia Nicolae spune că traficul a revenit la un nivel mulţumitor. 

„Noi monitorizăm constant majoritatea indicatorilor de performanţă, înregistrăm aceleaşi valori de trafic ca şi anul trecut, dar spre deosebire de ce ştim din piaţă în cazul Fashion House vânzările generate sunt în creştere, media bonului fiscal este în creştere, asta pentru că există o tendinţă din partea consumatorilor de a cumpăra mai rar, dar mai mult”. 

Invitata nu a oferit detalii legate de rezultatul financiar al companiei, iar firma Fashion House Management, care gestionează website-ul companiei, a înregistrat afaceri de circa 11,4 mil. lei în 2019, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. 

Fashion House Group are astăzi în România sub 10 angajaţi, dar numărul acestora va creşte odată cu lansarea celui de-al doilea centru de tip outlet. 

Portofoliul de proiecte realizate de către grupul Fashion House include şase centre outlet în Polonia, România şi Rusia. Primul Fashion House s-a deschis în 2004 în oraşul polonez Sosnowiec, în apropiere de Katowice.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank