ZF Investiți in România

Investiţi în România! Raluca Giosan, Delicitate: Vrem să ne extindem în Iaşi. Pentru Cluj şi Bucureşti luăm în calcul un sistem de francize. Investiţia de până acum a ajuns la circa 100.000 de euro

19.05.2021, 17:45 Autor: Bogdan Alecu

Cererea pentru produse artizanale a crescut pe timpul pandemiei, iar cifra de afaceri a Delicitate, producător de deserturi cu sediul în Suceava, este cu 40% peste suma estimată iniţial.

„În 2020 ne-am dublat cifra de afaceri faţă de 2019 la 1,4 mil. lei, în condiţiile în care estimările iniţiale erau pentru 1 milion de lei. Anul 2020 nu a fost atât de sumbru cum se estima iniţial. A existat o scurtă perioadă fără activitate când Suceava a fost în lockdown, dar am revenit în perioada Paştelui. Vânzările au continuat pe un trend ascendent“, a spus Raluca Giosan, fondatoare, Delicitate, în emisiunea Investiţi în România!, realizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank.

Producătorul de deserturi a înfiinţat şi o platformă online însă are nevoie de extinderea capacităţii de producţie pentru a putea face faţă comenzilor.

„Am lansat şi un magazin online în perioada sărbătorilor pentru plasarea comenzilor. Am avut doar produse pentru sărbătorile pascale, dar vom extinde numărul produselor şi pentru cele care pot fi livrate şi în restul ţării“, a spus fondatoarea Delicitate.

În acelaşi timp, compania nu plănuieşte să intre cu produse pe rafturile retailerilor. Următorul pas îl reprezintă extinderea în Iaşi, Bucureşti şi Cluj.

„Avem o cofetărie pe care am deschis-o la un an de când am pornit laboratorul, iar aceasta este amplasată în zona centrală a oraşului.“

„Deja ne-am mai extins, avem un nou punct de desfacere în Suceava şi vrem să ne mai extindem deoarece mai avem clienţi din Piatra Neamţ, Bacău sau Iaşi. Să deschidem în Iaşi ar fi următorul pas deoarece de acolo avem mulţi clienţi şi vrem să fim mai aproape de ei. Vrem să ne extindem prin firma noastră pentru următoarele 1-2 locaţii dar nu nu excludem ideea unei francize. Pentru Bucureşti şi Cluj o franciză ar fi ideală. Oamenii din Bucureşti, din Sud, apreciază foarte mult produsele din Bucovina“, a explicat Raluca Giosan.

Investiţia de până acum a ajuns la circa 100.000 de euro, de la fondare, iar acum urmează o nouă investiţie de circa 100.000 de euro într-un nou laborator.

„În perioada de Paşte am produs 300 de cozonaci pe zi, am lucrat la capacitate maximă. Reţeta noastră implică un proces de producţie de 10 ore, iar astăzi noi producem pentru mâine. Acum tocmai am finalizat o investiţie programată de anul trecut pentru a creşte capacitatea. Anul acesta am finalizat cel de-al doilea laborator de producţie, mai mare şi care ne va oferi posibilitatea de a livra mai multe comenzi, de a deschide un nou punct de desfacere în Iaşi“, a spus Raluca Giosan.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank