ZF Investiți in România

Investiţi în România! Sergiu Băbăşan, Nooka: Vom creşte producţia birourilor la Cluj de la 20 pe lună la 6 pe zi

12.04.2021, 00:05 Autor: Bogdan Alecu

Start-up-ul irlandez Nooka Space va majora capacitatea de producţie a fabricii de la Cluj unde produce birouri de proximitate, inteligente şi mobile pe fondul cererii mari din Europa de Vest.

„În România avem două birouri de model, unu în Bucureşti şi unu în Cluj - care este într-un parc, cu vedere spre lac. Nooka este un start-up lansat în ianuarie care acum a demarat. Sunt acum peste 150 de precomenzi care urmează a fi livrate în termen scurt. Durează 60 de zile de la rezervare şi 2 ore să montezi biroul. Prin investiţie vom duce producţia de la 20 de unităţi pe lună la 6 unităţi pe zi. Cererea este foarte mare şi avem interes şi din SUA acum. Lansarea s-a făcut acum în Irlanda şi zona Benelux, iar interesul a fost foarte mare din partea ţărilor nordice“, a spus Sergiu Băbăşan, country mana­ger Nooka Space Ro­mânia.

Modelul de business Nooka Space oferă opţiu­nile închirierii, achi­ziţiei şi a veniturilor partajate, contribuind astfel la conceptul spa­ţiilor flexibile, care le permit utilizatorilor să îşi gestioneze şi persona­lizeze propriile condiţii de lucru.

„Compania a pornit în Irlanda, dar a ales să producă aici deoarece tehnologizarea s-a realizat aici. Aşa a pornit intenţia de a avea un pilon important în România. Conceptul a pornit de la problema din pandemie, de a face schimbări de mod de lucru. Noi propunem un mod de lucru eficient, prin reţele de birouri de proximitate hi-tech, din proximitatea locuinţei. Birourile sunt controla­bile prin aplicaţia mobilă, iar din interior poţi controla accesul, rezervarea, plata, localizare, temperatură şi filtrare. Se pot închiria prin aplicare. Au internet de mare viteză, birou reglabil, scaun de birou“, a spus Sergiu Băbăşan.

Nooka Space se poziţionează ca un business complementar pe piaţa de office şi se adresează mai multor segmente de clienţi: persoane care lucrează remote şi au nevoie de un spaţiu de lucru individual şi personalizat, antreprenori, companii private, dezvol­tatori imobiliari, precum şi autorităţi locale care pot amenaja pentru locuitorii oraşelor birouri de proxi­mitate, în vederea reducerii traficului şi poluării.

„Mulţi au avut problema de a avea un spaţiu de lucru acasă, de a avea un birou complet echipat aproape de locuinţă. Birourile pot fi montate în zonele de locuinţă, sunt uşor de montat oriunde şi ocupă două locuri de parcare. Ai nevoie doar de energie electrică. Cei care vor să intre în business pot administra locaţia unde poate fi instalat biroul, aleg tipul de birou, pot închiria de la noi şi costă de la 299 la 599 pe lună iar acea persoană este administrator Nooka. Are la dispoziţie aplicaţia de aministrare şi poate ca atunci când nu foloseşte spaţiul, să îl subînchirieze. Modelul seamănă cu Airbnb", a spus directorul de ţară.

În România sunt în target şi administraţiile publice care doresc să investească în birouri de proximitate la mobilitate urbană.

"Sunt cereri şi din partea persoanelor fizice care vor să instaleze în curte un astfel de birou dar şi cereri din partea firmelor care vor să le monteze în zonele cu mulţi angajaţi, în cartiere cu flux mare iar ei vor să subînchirieze. Avem de asemenea dezvoltatori imobiliari cu care discutăm şi chiar cu manageri de plajă sau primării care vor să furnizeze astfel de birouri pentru locuitori", a spus Sergiu Băbăşan.

Nooka Space deţine în prezent două modele de birouri, diferenţiate în funcţie de dimensiuni, respectiv Nooka One, recomandată celor care îşi doresc un spaţiu individual, pentru o singură persoană, şi Nooka Two, adaptată pentru două staţii de lucru. Dacă îşi doresc să obţină un venit suplimentar, cei care deţin un birou Nooka îl pot subînchiria atunci când nu îl folosesc, în regim săptămânal, zilnic sau orar.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank