ZF Investiți in România

Astăzi, 18 octombrie, ora 16.00, ZF şi CEC Bank organizează conferinţa ZF Investiţi în România! – ediţia Târgu-Mureş. Marile teme ale economiei vor fi dezbătute împreună cu nume precum Betak, Goldring, Electroplast sau Azomureş

18.10.2022, 00:05 Autor: Alex Ciutacu

♦ Evenimentul începe la ora 16.00 şi se desfăşoară la Hotel Plaza V ♦ Cum folosim fondurile europene pentru a dezvolta noi proiecte? Care este noul model de creştere şi dezvoltare economică? – acestea sunt două dintre temele de discuţie pe care le propune de astăzi.

Marţi 18 octombrie, Ziarul Financiar şi CEC Bank vă invită la evenimentul ZF In­vestiţi în România!, organizat la Târgu­-Mu­reş, pentru a dezbate cele mai impor­tante teme din economia românească. Con­fe­rinţa se va desfăşura la Hotel Plaza V şi va începe la ora 16.00. Aici, unii dintre cei mai mari finanţatori din econo­mie se vor întâlni timp de câteva ore cu unii dintre cei mai cu­noscuţi manageri, antre­pre­nori şi investitori din România. Dacă anul 2021 s-a dovedit a fi unul bun pentru mediul de business şi pentru econo­mia locală, anul 2022 a venit cu o serie de provocări succesive care au croit un peisaj de business mai complex, dar care prezintă şi oportunităţi.

Războiul din Ucraina, infla­ţia în creştere, preţurile mai mari pentru e­ner­gie, provocările din lanţurile de aprovi­zionare sau disponibilitatea redusă a unor materii prime sunt elemente care au schim­bat regulile jocului în acest an.

Cum arată economia în contextul provocărilor aduse de anul 2022? În ce moduri reuşeşte sistemul bancar să sprijine în continuare dezvoltarea şi investiţiile?

Cum reuşim să punem la lucru volumul record de finanţări prin fonduri europene pe care le avem la dispoziţie?

La toate aceste întrebări vor răspunde bancheri precum Bogdan Neacşu, directorul general al CEC Bank, Ramona Ivan, director Relaţii Internaţionale CEC Bank, precum şi Ionuţ Lianu, director Trezorerie CEC Bank.

Dincolo de noile condiţii de piaţă, evenimentul de la Târgu Mureş îşi propune să pună în discuţie şi noul modul de creştere şi dezvoltare economică, precum şi modul în care poate fi reindustrializată România prin readucerea la viaţă a unor sectoare ca petrochimie sau metalurgia.

ZF şi CEC Bank va dezbate aceste teme împreună cu nume consacrate din mediul de business precum Electroplast, Azomureş, DAW Benţa, Betak, Goldring sau Bursa de Valori Bucureşti.

Proiectul ZF Investiţi în România!, realizat în parteneriat cu CEC Bank, a fost lansat în anul 2020 şi a scos până acum la iveală investiţii importante atât din partea antreprenorilor români, dar şi din partea companiilor cu capital străin.

De la interviurile la care participă primari şi oameni din administraţiile publice locale şi până la cele despre finanţări, piaţa imobiliară, agricultură, industrie alimentară sau companii antreprenoriale, proiectul realizat de ZF şi CEC Bank pune lupa pe mecanismele care mişcă economia, dar şi pe provocările cu care se confruntă ambiţiile companiilor din România.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank