ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Adi Steiner, STC Partners: Starea blocurilor construite în perioada comunistă determină oamenii să caute apartamente noi

27.06.2022, 00:05 Autor: Bogdan Alecu

Creşterea salariilor din ultimii ani determină în continuare mulţi oameni să treacă de la un apartament vechi, dintr-un bloc comunist, la unul nou, explică Adi Steiner, Managing Partner, al STC Partners în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! un proiect ZF&CEC Bank.

„Acum 60% din tranzacţiile cu apartamente din segmentele mediu şi sus sunt cu cash, iar raportat la venituri, apartamentele sunt ieftine în Bucureşti. În plus, 80% din piaţă reprezintă apartamente din perioada comunistă. Este o oportunitate pentru clienţi, să treacă acum la locuinţe noi – salariile cresc şi vor să aibă o calitate a vieţii mai bună“, a spus Adi Steiner.

El a mai investit şi în proiectul Quartier Gramont din apropierea zonei Unirii, amplasat între Piaţa Coşbuc şi Parcul Carol, proiect dezvoltat pe situl unei foste fabrici de parfum din care a fost păstrată faţada din cărămidă. „Noi suntem interesaţi şi de alte proiecte precum cel din Gramont, să punem în valoare clădiri vechi, dar nu vrem să trecem printr-o procedură de PUZ. Este prea riscantă şi prea complicată. Autorităţile trebuie să susţină investitorii care vor să realizeze astfel de investiţii, cu un concept bun, pentru a fi puse în valoare“, a explicat dezvoltatorul.

STC Partners a demarat proiectul rezidenţial Quartier Azuga cu peste 200 de apartamente si o investiţie de peste 20 de mil. Euro. Ansamblul, situat în zona Doamna Ghica din Bucureşti va fi construit în două faze, cu un total de cinci clădiri.

Compania va demara construcţia Quartier Azuga în această toamnă, astfel: faza I va porni în luna octombrie 2022 si va fi finalizată în prima jumătate a anului 2024, urmată de faza II în paralel, cu un termen de finalizare al întregului proiect la începutul anului 2025.

„Terenul pe care dezvoltăm a avut deja PUZ-ul obţinut încă din 2018 şi nu suntem afectaţi de situaţia actuală. Avem deja toate avizele obţinute şi sperăm să avem în vara acestui an autorizaţia de construire. Noi mizăm pe o comunitate închisă, cu o curte interioară cu spaţii verzi şi de joacă. Avem o deschidere de 80m la lac. Mizăm şi pe certificare verde, vom avea panouri solare pe acoperiş, încălzire cu pompe de căldură, sisteme de recuperarare de căldură. Costurile acum sunt foarte importante având în vedere situaţia actuală, oamenii sunt mult mai atenţi“, a spus Adi Steiner.

Proiectul va avea cinci clădiri, trei cu 5 etaje – patru plus 5 restras şi  două cu două etaje. „Mizăm pe un sentiment de comunitate, nu vrem clădiri înalte mai ales că şi cartierul este unul de case. Şi la Gramont puteam avea un etaj în plus, fiind zonă cu case şi protejată, dar nu am dorit acest lucru. Şi în plus, pentru un etaj suplimentar poţi pierde şi doi ani pentru a obţine un PUZ. Am păstrat faţada la Gramont care a fost şi o cerinţă, iar aceasta dă un sentiment de protecţie“, a explicat dezvoltatorul.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank