ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Adrian Ruja, Global Investment Group: Vindem apartamentele doar după ce sunt gata, altfel diferenţa de preţ între primul şi ultimul apartament poate ajunge la 50%

04.04.2022, 00:07 Autor: Bogdan Alecu

Global Investment Group anunţă un nou proiect în construcţie, Global Residence Monolitului, localizat la un minut de staţia de metrou Mihai Bravu.

Scumpirea accelerată a materia­lelor de construcţii pune presiune tot mai mare pe dezvoltatori, care ajung în momentul în care nu mai pot stabili preţul final al unui apartament decât după ce acesta este aproape gata.

„Nu putem spune în acest la cât se va ridica investiţia. La început de martie s-au scumpit unele materiale cu 60% într-o singură zi. Dacă faci acum un calcul, n-ai cum să te apropii de realitate. Înainte aveai o marjă de eroare de 5-10%. Acum poate de 25-30%. Ca exemplu, la Mihai Bravu, în proiectul an­terior, când am început vân­zarea un aparta­ment cu do­uă camere costa 80.000 de euro iar acum ulti­mul apar­ta­ment cu două ca­mere vân­dut anul acesta a fost 125.000 de euro. Dife­ren­ţa de preţ poate fi şi de 50%“, a explicat Adrian Ruja, fondatorul Global Investment Group. Investiţia iniţal anunţată în pro­iect era de 40 mil. euro.

Global Investment Group anun­ţă un nou proiect în construcţie, Global Residence Monolitului, loca­lizat la un minut de staţia de metrou Mihai Bravu, cu acces la două străzi: Peneş Curcanul şi Monolitului. Noua dezvoltare urmează să fie livrată în două faze: 94 de apartamente în 2022 şi 146 în 2023.

„Pentru acest proiect este în dis­cuţie o autorizare de finalizare a lu­cră­rilor, o reautorizare. A fost auto­ri­zat anterior iar noi continuăm şi fina­li­zăm lucrările. Privind autori­za­rea lu­cră­rilor noi, întotdeauna au fost im­pe­di­mente birocratice, însă im­por­tant este ca echipa care se ocu­pă de in­gineri să le rezolve, să rezolve ce­rin­ţele comisiilor. Tot pe bulevard, vi­zavi de staţia de metrou Mihai Bravu am mai construit 300 de apar­ta­mente într-un proiect care a avut o au­torizare în doi ani. Sunt paşii nece­sari. Pe Monolitului avem 6.500 mp de teren suprafaţă. Acum proiectul este în faza avansată. Unul din tron­soa­ne va fi gata în mai, iar 3 şi 4 sunt la penultima placă de be­ton – la final de aprilie vom avea struc­tura gata. Utilităţile sunt racor­date“, a spus proprietarul companiei.

Proiectul este compus din trei corpuri de clădire, P plus 13, P plus 15 şi P plus 18, iar la finalizare, blocul de 18 etaje din cadrul Global Residence Monolitului va fi cel mai înalt turn rezidenţial din sectorul 3.

Global Residence Monolitului are un mix de apartamente cu două, trei şi patru camere precum şi penthouse-uri la utimele etaje, care vor oferi o vedere panoramică către Parcul Tineretului şi Delta Văcăreşti. Global Investment Group este brandul de dezvoltator al investitorului proiectelor Global Residence, un total de peste 2.000 de apartamente livrate pe piaţa românească. 

„Am făcut stocuri mari de materiale, inclusiv fierul este deja cumpărat de anul trecut pentru viitoarele tronsoane. Tot ce putea fi cumpărat dinainte, a fost cumpărat. Noi punem spre vânzare doar apartamentele care sunt aproape gata, unde mai avem doar 5-10% pentru a şti cu ce preţ să-l punem pe piaţă. Când ajungem într-un stadiu mai avansat, calculăm preţul şi aşa fac cei mai mulţi din piaţă“, a spus Adrian Ruja.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank