ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Alin Preda investeşte 2,4 mil. euro pentru al doilea proiect rezidenţial Poem Residence, un imobil de 34 de locuinţe în zona Pallady din Capitală

26.05.2022, 00:05 Autor: Alex Ciutacu

♦ Primul proiect al dezvoltatorului a însemnat un bloc de 11 apartamente în zona Otopeni, în care investiţia s-a ridicat la 770.000 de euro, iar încasările la 890.000 de euro. 

PRD Capital investeşte 2,4 mil. euro pentru a construi un imobil de 34 de locuinţe în zona Pallady din sectorul 3 al Bucureştiului, iar pe parcursul acestui an vrea să găsească un nou teren, a explicat Alin Preda, fondatorul dezvoltatorului, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank. 

„Suntem undeva la nivelul 3 al structurii, preconizăm să terminăm până la final de iunie structura şi să intrăm pe partea de instalaţii şi finisaje, astfel încât să finalizăm în decembrie construcţia, să facem recepţia şi toate actele şi să predăm unităţile clienţilor“. 

Investiţia de 2,4 mil. euro este asigurată parţial de finanţare bancară, iar construcţia proiectului a fost demarată în luna ianuarie a acestui an. Poem Residence Pallady este al doilea proiect al antreprenorului, după un prim imobil de 11 locuinţe în Otopeni. 

„După ce mi-am finalizat studiile economice la ASE Bucureşti, am făcut pasul către o carieră de agent imobiliar şi apoi am lucrat în sistemul bancar. În 2016 am decis să îmi deschid propria mea afacere în domeniul imobiliar şi am dezvoltat un prim imobil în Otopeni. El a însemnat 11 apartamente şi a fost finalizat în 2019, toate vânzările fiind făcute în 2020“. 

În primul proiect investiţia se ridica atunci la 770.000 de euro, iar încasările înregistrate în urma lui au ajuns la 890.000 de euro. Totuşi, una dintre lecţiile pe care le-a învăţat Alin Preda la început de drum a fost să nu se bazeze pe proeictele de infrastructură care sunt anunţate, dar nu sunt încă finalizate. 

„Am învăţat foarte multe lucruri din acel proiect imobiliar. Eu m-am dus către Otopeni deoarece mă aşteptam să se finalizeze linia de metrou care era aşteptată pentru 2020 şi am încercat să corelez aceste aspecte. Fiind proiectul în apropiere de DN1, am vrut ca cei care cumpără acolo să aibă acces către o staţie de metrou. Din păcate, nu am putut să mă bazez pe acest aspect, dar vânzările au mers bine“. 

Acum, antreprenorul a vândut 30% din proiect şi vrea ca până la finalul anului să îl vândă integral. Începutul războiului din Ucraina a adus o încetinire a vânzărilor, dar ultima lună a adus o îmbuntăţire. 

 „În ultima lună a revenit o parte din cerere, clienţii au revenit, îi vedem că vizitează proiecte, durează mai mult să ia decizia, dar cu siguranţă vor mai reveni după ce situaţia războiului se va stabiliza şi lumea se va obişnui. Cu siguranţă va reveni şi cererea, însă o parte din clienţi vor amâna momentul achiziţiei din cauza creşterii dobânzilor, în cazul celor care se bazează pe credit“. 

 Alin Preda estimează vânzări de circa 3 milioane de euro din al doilea proiect Poem Residence. Totodată, în acest an vrea să caute un nou teren pentru a lansa alt proiect în 2023. 

„Ne dorim să căutăm un alt teren în vară sau în toamnă, astfel încât să demarăm autorizarea unui nou proiect şi sperăm ca în primăvara sau în vara anului viitor să îl începem şi pe acela. Vrem să ne concentrăm tot pe zona Pallady sau zona sectorului 3. (...) Tot pe segmentul mediu al pieţei vom activa, ne dorim să creştem oarecum organic, să nu sărim de la 34 de apartamente la 100 şi ceva de apartamente, să zicem că trecem de la 34 la 50-60 de apartamente pe următorul proiect“. 

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank