ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Andrei Frunză, BestJobs: Pe fondul competiţiei pentru talente şi salariile cresc

31.05.2022, 00:07 Autor: Bogdan Alecu

Cererea pentru noi angajaţi a crescut semnificativ după ieşirea din pandemie iar numărul românilor care îşi încarcă CV-ul pe o platformă de joburi este tot mai mare.

„Topul domeniilor este acelaşi în ultimii ani. Vânzările sunt domeniul cel mai popular, urmat de IT, zona financiară, contabilitate şi inginerie, unde majoritatea cererii vine din vestul ţării. O presiune mare o vedem în zona de specialişti, unde competiţia este tot mai intensă, mai ales pe fondul atenţiei jucătorilor globali sau regionali. Acum vedem o deschidere tot mai mare a candidaţilor spre a schimba jobul, vedem o reactivare în platformă a profilurilor mai puţin active în ultimii ani şi vedem noi conturi în platformă. Cererea din partea companiilor este generoasă în raport cu numărul candidaţilor deci este un moment care trebuie speculat de candidaţi“, a spus Andrei Frunză, CEO al platformei de recrutare online BestJobs, în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România!, un proiect ZF şi CEC Bank. Un element care a rămas şi după ieşirea din pandemie este cel al posibilităţii de a lucra de la distanţă.

„Nu mai avem aceleaşi restricţii, dar avem în continuare aşteptări ale candidaţilor influenţate de modul în care a evoluat piaţa. Inclusiv în platformă vedem din partea companiilor şi candidaţilor o creştere a joburilor şi interesului pentru munca remote, element care devine un diferenţiator important în campania de recrutare. Este un nou standard în piaţă la care companiile trebuie să se alinieze. Privind în platformă vedem o creştere a căutărilor când vine vorba de munca remote dar şi numărul de aplicanţi pentru modul de lucru la distanţă sau hibrid este mai mare decât în cazul poziţiilor unde această metodă de lucru nu este acceptată. Credem că trendul va accelera şi clienţii vor fi tot mai interesaţi de un astfel de mod de lucru. Este un risc pentru companii să nu îşi asume şi această variantă de lucru“, a explicat Andrei Frunză.

Limitările geografice contează din ce în ce mai puţin, mai ales în industrii unde prezenţa fizică este mai puţin importantă. Companiile vor să acceseze talente indi­ferent de limitările geografice dar mai ales să formeze şi să adapteze procesele interne pentru a permite această metodă de lucru.

„Angajaţii care pot veni din Ucraina reprezintă şi pentru noi un subiect şi am reacţionat după izbucnirea războiului. Spre exemplu companiile pot eticheta în platformă joburile disponibile şi pentru refugiaţii ucrainieni. Nu avem joburi doar pentru ei, dar sunt multe joburi unde limba nu este un criteriu şi este suficientă cunoaşterea limbii engleze. Peste 1.000 de joburi din cele postate acum acceptă sau sunt potrivite şi pentru candidaţi ucrainieni. La nivelul firmelor de IT observăm o presiune şi mai mare din partea jucătorilor internaţionali, care recrutează indiferent de geografie şi care candidează şi români acum, în condiţiile în care poolul de angajaţi din Ucraina a devenit acum indisponibil“, a spus CEO-ul BestJobs.

În T1 2022 faţă de primul trimestru din 2021 creşterea cererii de noi angajaţi pe platforma BestJobs a fost de peste 70%.

„Comparaţia este inegală însă pentru că s-a schimbat contextul dar mediul de business se gândeşte la creştere şi are nevoie de oameni competenţi pentru a alimenta evoluţia viitoare. Pe partea de candidaţi deşi creşterea este mai mică, de 10-15%. Avem o privire statistică atunci când vine vorba de creşteri salariale, dar putem spune că există. Pe fondul competiţiei pentru talente şi salariile cresc“, a spus Andrei Frunză.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank