ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Cosmin Mălureanu, CEO, Ascendia: Vrem să închidem runda de finanţare de 1 mil. euro la începutul anului viitor, cel târziu. Investim în extinderea Livresq pe pieţele externe

11.11.2020, 16:30 Autor: Alex Ciutacu

Acendia a devenit cunoscută în piaţă prin soluţiile de software educaţional pentru companii, dar produsul Livresq lansat la finalul lui 2019 este utilizat deja de profesori din peste 5.000 de instituţii de învăţământ. 

Producătorul local de software educaţional Ascendia vrea să încheie în T4/2020 sau în T1/2021 runda de finanţare prin care compania va atrage cel puţin 1 mil. euro pentru extinderea editorului de conţinut educaţional interactiv Livresq pe pieţele externe, a explicat Cosmin Mălureanu, CEO, Ascendia, în emisiunea Investiţi în România!, realizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank.

„Căutăm parteneri pentru a investi în Ascendia şi în special în Livresq. Este un proces în desfăşurare. Sperăm ca până la finalul anului sau începutul anului viitor să închidem această rundă de finanţare. Urmărim să obţinem cel puţin 1 mil. euro, iar scopul este investiţia în echipa Ascendia pentru a putea duce produsul pe pieţele externe. Vorbim de o extindere prin parteneriate în mai multe ţări. Practic, noi dorim să accesăm lumea, iar produsul este capabil deja să ruleze în mai multe limbi, avem localizări făcute în arabă, chineză, coreeană şi maghiară, pe lângă română şi engleză”, a declarat Cosmin Mălureanu, care controlează Ascendia alături de Alex Mălureanu. 

Antreprenorii vor să realizeze extinderea prin parteneriate şi este deja în discuţii pentru mai multe zone ale lumii. 

„Noi avem discuţii pe mai multe pieţe, pe zona asiatică, în Africa, avem chiar un parteneriat început undeva în Marea Britanie, deci avem mai multe pieţe potenţiale deschise de parteneri pe care i-am găsit sau pe care urmează să îi identificăm şi să colaborăm cu ei pe măsură ce obţinem această finanţare. Practic, banii pe care îi urmărim vor spori capacitatea de marketing şi de vânzări a echipei Ascendia. Au şi o componentă tehnică, dar cel mai mult se vor duce către extinderea echipei pentru a putea să livrăm pe pieţele externe”. 

Fondată în urmă cu 13 ani, compania locală de software a devenit cunoscută în piaţă prin soluţii de software educaţional pentru companii, dar de la finalul anului 2019 mizează la fel de mult pe editorul de conţinut educaţional interactiv Livresq.

„Unealta noastră este rezultatul unui proiect de peste doi ani şi jumătate, aproape trei, ea fiind lansată abia spre finalul anului trecut după o investiţie de peste 700.000 de euro”. 

De la începutul anului Ascendia a oferit licenţe gratuite tuturor cadrelor didactice din ţară care vor să utilizeze platforma, iar astăzi Livresq este utilizată de peste 5.000 de instituţii educaţionale din România şi din străinătate. 

„Încă oferim licenţe gratuite tuturor cadrelor didactice, de la învăţământ preşcolar până la universitar. (...) Sunt peste 1.700 de lecţii interactive create de profesori şi disponibile gratuit pentru oricine şi sunt circa 6.000 de lecţii private făcute de profesori strict pentru copiii cu care lucrează”. 

Compania a obţinut afaceri de circa 1,6 mil. lei în 2019, cu 25 de angajaţi, iar pentru 2020 invitatul nu a lansat estimări. 

„Este un an cu plusuri şi cu minusuri. Legat de activitatea curentă, unde activăm mult în zona companiilor, am văzut o scădere a afacerilor odată cu lockdown-ul, unele dintre companiile care ne erau clienţi au avut probleme, deci nu au mai accesat serviciile noastre. De cealaltă parte, sunt multe companii care au realizat că le lipsea partea aceasta de eLearning şi că le poate ajuta. Astfel, au venit spre noi atât companii medii, cât şi companii foarte mari, care vor să dezvolte astfel de soluţii”. 

Ascendia este listată la Bursa de la Bucureşti cu o capitalizare de peste 9,2 mil. lei şi este controlată în proporţie de peste 61% de Cosmin Mălureanu şi în proporţie de peste 22% de Alex Mălureanu. Restul acţiunilor sunt împărţite între alţi investitori. 

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank