♦ Compania dezvoltă un marketplace de vânzare angro de materiale de construcţii şi vrea ca producătorii români să îl utilizeze pentru a vinde peste graniţă ♦ Cifra de afaceri Vindem-ieftin.ro a fost de 13,3 mil. euro în 2023, în scădere cu 11% faţă de 2022.
România poate ieşi mai curajos la export în ţările de regiune cu materialele de construcţii produse pe plan local, în special cu produse precum prefabricate, pavaje premium, dar şi cu tâmplărie PVC sau ţiglă metalică, a explicat Cosmin Răileanu, fondator, Vindem-ieftin.ro, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.
„Cred că s-ar vinde foarte bine produsele prefabricate. Mă refer aici la bolţari de gard, care au şi valoare adăugată, la pavaje, finisaje şi alte produse din gama premium. Tâmplăria PVC merge foarte bine şi România face faţă cu brio concurenţei din afară, chiar bate Polonia pe alocuri. Am observat şi mulţi producători din România care exportă ţiglă metalică în afara ţării“.
Vindem-ieftin.ro este o casă de comenzi pentru materiale de construcţii care acţionează ca o punte între producători şi cumpărători, încercând să ofere clientului final preţuri mai mici decât ar fi obţinut aceştia pe cont propriu.
Prin această activitate, compania a ajuns să vândă de câteva ori în Republica Moldova şi Bulgaria, dar şi în Marea Britanie, Italia, Germania şi Austria, la românii din Diaspora care lucrează în construcţii sau care cumpără pentru uz personal. Acum, antreprenorul Cosmin Răileanu vrea să mizeze în mod activ pe astfel de vânzări.
„Noi avem planuri să ieşim cu câţiva producători din România şi pe pieţele din Europa. (...) Mergem în direcţia de a ne situa ca un marketplace pentru producătorii de materiale de construcţii din România şi vrem să ieşim împreună cu ei către Europa“.
Mai exact, compania investeşte într-o platformă online de vânzare en gros pentru materiale de construcţii, la care vor avea acces atât fabricile de materiale de construcţii din România, cât şi anumite fabrici din Europa.
„Vrem să facem primul marketplace de vânzare en gros din România, b2b, dar e o vânzare de grup, asta va fi o noutate. Vom cumpăra mai multe cantităţi de la fabrică şi vom avea un anumit lot pe care îl vindem cu un anumit preţ. Facem campanie o lună sau două pentru a strânge clienţii care să cumpere cantitatea respectivă“.
Antreprenorul mizează pe faptul că aproape toate fabricile de materiale de construcţii au luni în care vând mai puţin, cum ar fi perioada ianuarie-februarie, sau produse care nu performează încă din punct de vedere comercial şi pe care vor să le împingă mai mult către piaţă.
„Spre exemplu, avem discuţii cu producători de pavaje care au zis că au trei matriţe care nu sunt atât de căutate, dar sunt produse bune. Facem un preţ special pe o cantitate de 20.000 mp şi asta vindem, strângem prin intermediul platformei comenzi de 50-100-200 mp, până încheiem campania“.
Investiţia se ridică la peste 200.000 de euro, iar platforma ar putea fi lansată până la sfârşitul anului 2024. Cosmin Răileanu nu are în plan să deschidă birouri în alte ţări şi descrie modelul drept dropshipping.
„Va fi un dropshipping, marketingul va fi în România, strategia va fi în România, site-urile vor fi în mai multe limbi. (...) Facem teste, cea mai bună piaţă pentru noi este Bulgaria, deşi e o barieră limba. Acolo ţintim să deschidem cât mai repede, dar o să intrăm cu vânzarea en gros şi după aceea, în funcţie de nevoie, putem să deschidem şi Depozite Virtuale“.
În ultimii ani, antreprenorul a dezvoltat şi franciza Depozit Virtual, prin care oamenii cu experienţă în vânzări pot prelua activitatea pe care o face un depozit de materiale de construcţii, fără a avea logistica proprie.
Practic, comenzile Vindem-ieftin.ro sunt legate de comenzile înregistrate de Depozitele Virtuale, care acţionează ca agenţi de vânzări. Astăzi sunt active 55 de Depozite Virtuale, comparativ cu 40 în aceeaşi perioadă a anului trecut.
„Vânzarea en gros va fi automată, nu va avea niciun vânzător, totul va fi automatizat pe acel produs, pe acea cantitate, pe acel segment. Orice cerere ulterioară va fi transmisă unui Depozit Virtual şi va fi tratată ca nevoie separată. De aceea va fi mai uşor să testăm mai multe pieţe şi să vedem ulterior unde ne concentrăm eforturile“.
Cifra de afaceri a companiei s-a situat la 13,3 mil. euro în 2023, în scădere cu mai bine de 11% faţă de anul anterior, într-un rezultat care include atât Vindem-ieftin.ro, cât şi Depozitele Virtuale. Ţinta pentru 2024 este de 15 mil. euro.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE