ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Cristian Giurgescu, Total One Construct: Ne uităm după noi terenuri în sectorul 3. Momentan rămânem pe zona de middle market

08.04.2022, 00:05 Autor: Alex Ciutacu

Dezvoltatorul nu va începe vânzarea din al doilea bloc al proiectului Evia Pallady din momentul în care începe construcţia.

Total One Construct, dezvoltatorul pro­iec­tului rezidenţial Evia Pallady, se uită după noi terenuri în sectorul 3, iar în următorii ani se va concentra în continuare pe segmentul de middle market, a explicat Cristian Giurgescu, fondator al Total One Construct, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

„Ne uităm după terenuri, ne gândim la noi proiecte, chiar acum suntem în discuţii cu potenţiali vânzători de terenuri din sectorul 3. Mie îmi place mult zona Pallady, este o zonă foarte OK, atât din punct de vedere al localizării, există metrou, centru comercial, şi administraţia locală îşi face treaba. Cred că este o zonă cu potenţial ridicat. Momentan rămânem pe segmentul de middle market, probabil că în următorii ani ne vom dori să mergem şi spre ceva mai premium“.

Antreprenorul Cristian Giurgescu a lansat în toamna anului 2021 primul său proiect imobiliar, Evia Pallady. Acesta a fost gândit ca un proiect cu un total de 94 de apartamente situate în două blocuri din sectorul 3 al Capitalei. Deşi investiţia era estimată iniţial la 9 mil. euro, invitatul a explicat că astăzi estimează un cost cu cel puţin 20% mai mare.

„Cu primul bloc terminăm structura săp­tă­mâna aceasta, iar săptămâna viitoare ne apu­căm şi de al doilea bloc. La primul am vân­dut deja peste 50% din unităţi, ceea ce aş spune că e foarte bine pentru stadiul în care suntem“.

Primul bloc urmează să fie finalizat până în decembrie 2022, în timp ce al doilea ar pu­tea să fie gata până în aprilie 2023. Totuşi, an­tre­prenorul spune că nu va începe să vân­dă unităţi din al doilea bloc chiar de la început.

„Chiar dacă îl începem acum, vom mai aştepta puţin înainte să vindem pentru că evoluţia preţurilor la materialele de construcţii e foarte dinamică şi preferăm să construim şi să vedem cum se stabilizează piaţa şi apoi să dăm drumul şi la vânzări, chiar dacă avem deja cumpărate o mare parte din materiale. Aici a fost şi un noroc sau o inspiraţie de-a noastră, am cumpărat din timp inclusiv fier, cărămidă şi le-am cumpărat la preţuri acceptabile“.

Spaima generată de începutul războiului din Ucraina a adus o încetinire a vânzărilor în piaţa rezidenţială, însă acestea au început să se reia în ultimele două săptămâni.

„O lună de la începutul războiului am cam stagnat pe vânzări, dar de două săptămâni am văzut o revenire şi o reîncepere a interesului cumpărătorilor, au reînceput vizitele pe şantier, lucrurile s-a dezgheţat. Cred că abia acum în a doua jumătate a lui aprilei se vor vedea şi primele semnări sau primul vânt de bine în semnările de achiziţii de apartamente“.

Antreprenorul se uită de mai mulţi ani către piaţa imobiliară în vederea unei investiţii, însă până acum s-a concentrat pe celelalte businessuri. El a fondat în urmă cu 13 ani businessul care a ajuns cunoscut drept Riviera Bike, alături de fratele său, concentrându-se în primă fază pe import şi distribuţie de ATV-uri. Ulterior, cei doi s-au orientat treptat către piaţa de produselor de casă şi grădină şi către bricolaj.

Cristian şi Bogdan Giurgescu au dezvoltat brandul Total, au deschis magazine proprii şi au comercializat produse sub brandurile proprii ale companiei, adică Total, Blade, Gospodarul şi Wolfson. În paralel, în 2020 a avut loc lansarea magazinul online Atomico, tot pe nişa produselor de casă, grădină şi bricolaj.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank