ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Cristian Slave, Genesis Property: Ne aşteptăm la o creştere a cererii pentru căminele studenţeşti. Un loc costă 180 de euro

31.08.2021, 16:15 Autor: Bogdan Alecu

♦ Campusul poate acomoda 1.600 de studenţi în 800 de camere şi mai dispune de două unităţi de cazare de 3 şi 4 stele pentru părinţii care vin în vizită în weekend sau pentru partenerii din Business District, din West Gate.

Gradul de ocupare a locurilor din căminul studenţesc din West Gate, proiectul Genesis Property din zona Preciziei din Capitală, va reveni pe plus odată cu a doua jumătate a acestui an, estimează Cristian Slave, general manager la West Gate Studios (primul campus studenţesc privat din România) & Studio One Accommodation Suites Hotel (unitate de cazare de 4 stele), ambele dez­vol­tate de Genesis Property.

„A fost o perioadă di­ficilă şi pentru univer­si­tăţi, dar şi pentru cam­pu­su­rile private şi pen­tru stu­­denţi, deoarece s-au adap­­tat unui nou mo­del de studiu. Toţi am lucrat ca să ne asigurăm că ti­ne­rii vor beneficia de cele mai bune con­diţii. De 11 ani de când sun­tem pe pia­­ţa cam­pu­surilor, am avut tot timpul un grad de ocu­pare de 100%. Pande­mia a adus o mică scă­de­re. În 2020 am avut o scă­de­re de 30% faţă de 2019. Ne-am aflat la 70% grad de ocupare, iar în 2021 vom avea o mi­că creş­te­re“, a spus Cristian Slave.

Un student plăteşte 180 de euro pe lună pentru un loc într-un apartament de 37 mp. În acest preţ intră şi pachetul de utilităţi şi servicii, studenţii au acces la o bibliotecă de 120 de locuri, internet wifi, curăţenie săptămânală şi abonament la Medicover.

Campusul poate acomoda 1.600 de studenţi în 800 de camere şi mai dispune de două unităţi de cazare de 3 şi 4 stele pentru părinţii care vin în vizită în weekend sau pentru partenerii din Business District, din West Gate.

„Aici este şi primul concept de co-living, ca pilot. Sunt planuri de a dezvolta şi în nord o astfel de facilitate, deoarece acesta este trendul. Un hotel nu este profitabil decât cu un grad de ocupare de cel puţin 40-50%. Noi am ales să menţinem hotelul deschis“, a spus Cristian Slave.

Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de birouri de pe piaţa locală, care deţine proiectele West Gate din partea de vest a Capitalei şi Novo Park de la Dimitrie Pompeiu, a anunţat în vara anului trecut că transformă o clădire de birouri în spaţii de locuit.

În ceea ce priveşte stocul de spaţii office, pandemia a creat noi tendinţe şi nevoi, iar utilizarea cât mai eficientă şi creativă a spaţiilor de lucru a devenit un adevărat laitmotiv. Noile clădiri de birouri dezvoltate începând cu acest an trebuie să fie proiectate ţinând cont de modelul de lucru hibrid al viitorului şi de flexibilitatea de care au nevoie angajaţii în activitatea lor, atât din perspectiva prezenţei la birou, cât şi a activităţii lor şi a interacţiunii cu alţi membri ai echipei.

Conceptul Activity-Based Workspace (ABW) se conturează ca o tendinţă importantă în proiectarea şi dezvoltarea clădirilor de birouri post-pandemice. Prin acest concept, orice colţ al clădirii va putea fi utilizat pentru a crea spaţii de lucru diferite, în funcţie de tipul de activitate şi nevoile de colaborare, oferind angajaţilor posibilităţi de lucru multiple.

În biroul post-pandemic, un angajat poate, de exemplu, să-şi înceapă ziua de lucru într-un birou închis sau spaţiu privat, unde are nevoie de linişte pentru concentrare şi planificare sau pentru a purta o conversaţie telefonică fără întreruperi. Apoi, poate avea nevoie de o mică sală pentru o şedinţă online sau offline, singur sau împreună cu alţi câţiva colegi. Ulterior, aproape de ora prânzului, el poate dori să lucreze mai confortabil, pe un şezlong sau o canapea, într-o cafenea din clădirea de birouri. În cazul în care trebuie să prezinte mai multor colegi un proiect sau o strategie, va avea nevoie de o sală de şedinţe mai mare, cu un spaţiu pentru a proiecta imagini şi cu instrumentele necesare.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank