ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Dezvoltatorul PSC Group este în etapa de autorizare pentru două proiecte de 80-100 de apartamente în Craiova şi Constanţa

14.11.2022, 00:06 Autor: Alex Ciutacu

♦ Compania este în etapa de autorizare pentru încă un imobil de 50 de apartamente în cadrul proiectului WIN Herăstrău.

Dezvoltatorul PSC Group vrea să extindă brandul imobiliar WIN şi către alte oraşe din ţară, iar în prezent este în etapa de autorizare pentru două proiecte de 80-100 de apartamente fiecare în Craiova şi Constanţa, a explicat Cristi Pascu, fondator al PSC Group, în emisiunea ZF Investiţi în Româ­nia!, realizată în parteneriat cu CEC Bank

„Avem un proiect frumos aflat în pro­cedură de autorizare la Constanţa, dar voi da detalii într-un moment ulterior. Suntem pe punctul în care avem un concept şi suntem cu el spre aprobare. De asemenea, la Craiova mai deţinem terenuri în proprietate, suntem în autorizare, am vrut să achiziţionăm şi la Cluj, ne dorim să ducem produsul WIN mai departe“. El crede că proiectul de la Craiova ar putea primi mai repede autorizaţia, întrucât demersurile au fost începute în urmă cu mai mult timp, iar proiectul din Constanţa ar pu­tea primi autorizaţia spre finalul anului viitor. 

„2023 va fi un an de autorizări, iar în ceea ce priveşte începerea efectivă a construcţiei rămâne de văzut dacă va fi tot anul viitor“. 

Brandul dezvoltat de antreprenor s-a ma­nifestat până acum prin complexul rezi­denţial WIN Herăstrău, format din cinci imo­­bile, respectiv 250 de apartamente. A­cesta este construit şi vândut integral, iar cei mai mulţi dintre clienţi s-au mutat deja în complex. În prezent, PSC Group se află în etapa de autorizare pentru un al şaselea imobil de 50 de apartamente. 

„Al şaselea imobil este în pipeline-ul nos­tru şi suntem cu el în procedura de auto­rizare. Acel al şaselea imobil apare pe un teren pe care l-am achiziţionat câţiva ani mai târziu faţă de terenul pe care sunt aşezate primele cinci clădiri“. În ceea ce priveşte clienţii care au achiziţionat în proiectul WIN Herăstrău, aceştia se împart în 70% oameni care au cumpărat pentru a locui şi 30% in­vestitori. 

Cristi Pascu spune că WIN Herăstrău a servit ca un test pentru ceea ce se conturează drept un plan de viitor ambiţios.

PSC Group vrea să dezvolte în Ilfov un mini-oraş de 100-150 de hectare, cu numele WIN City, însă întregul proces s-ar putea întinde pe 10 ani. 

„Tot ce am făcut la WIN Herăstrău are legătură directă cu WIN City, ne dorim să naştem acel oraş privat satelit Bucureştiului, este şi un trend global îna cest sens, am mai tot purtat negocieri privind terenurile. O suprafaţă atât de mare comasată este dificil de găsit, în momentul de faţă decizia de luat este în care zone acceptăm până la urmă să luăm mai multe bucăţele şi să asumăm efortul de a le comasa“. 

Între timp, antreprenorul poartă discuţii cu mai mulţi investitori, în contextul în care efortul financiar al unui astfel de proiect trebuie să fie susţinut de mai multe părţi. Dezvoltatorul vrea să includă în acest proiect zone de case, de apartamente, zone comerciale, dar şi multe alte facilităţi. 

„În paralel cu cercetarea pentru teren am folosit timpul pentru a povesti acest concept şi pentru a lua acordul de la investitori silent, cum am avut şi la WIN Herăstrău şi cum avem în toate proiectele. Pot spune că lumea e foarte încântată de concept. (...) Mă aştept ca anul viitor să vin cu informaţii foarte clare“.

 

 

 

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank