♦ Investitorul Paul Achim este cunoscut în mediul de business local ca analist şi trader pentru piaţa crypto, oferind în trecut consultanţă pentru proiecte precum MultiversX (ex-Elrond Network).
Dezvoltatorul imobiliar Tower Invest a vândut aproximativ o treime din cartierul de case pe care îl construieşte în zona periurbană a Sibiului, primul său proiect imobiliar, iar în prezent a cumpărat terenul pentru un proiect de blocuri în zona centrală a oraşului Sibiu, a explicat Paul Achim, cofondator al Tower Invest, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.
„În momentul de faţă sunt vândute aproximativ 20 de case, dintre care zece sunt ridicate aproape complet şi suntem în curs de intabulare şi de predare cu mai multe case. Primii locatari se vor muta acolo în lunile următoare“.
Proiectul de case dezvoltat în zona periurbană a Sibiului, între localităţile Şura Mică şi Ocna Sibiului, a pornit la drum în urmă cu doi ani şi este primul proiect al companiei Tower Invest, în spatele căreia se află Paul Achim, cunoscut ca analist şi trader în piaţa crypto, alături de antreprenorul Remus Ivanciuc, care a construit mai multe apatamente în Sibiu, inclusiv sub numele Velvet Residence.
„Am mers pe o idee patentată deja în Occident de zeci de ani, adică o locaţie în afara oraşului, dar foarte aproape de oraş. Suburbia pe care o creăm este la aproximativ 7 kilometri de Sibiu, aproape de zona industrială a Sibiului, iar acesta a fost unul dintre principalii factori pentru decizia noastră de a dezvolta. În acea zonă industrială sunt angajaţi undeva la 20.000 de oameni“.
Investiţia iniţială pentru proiectul de 68 de case era estimată la 12 mil. euro, iar primele case din proiect au fost vândute către investitori şi către utilizatori finali. Acum, compania dezvoltă infrastructura, utilităţile şi casele din etapele următoare.
„Doar în prima etapă am vândut către investitori, au fost nişte calcule făcute acolo, am hotărât cu mult înainte cam ce procent suntem dispuşi să oferim către investitori. Am atins repede acel plafon şi ulterior ne-am adresat doar utilizatorilor finali şi în momentul de faţă avem doar clienţi care achiziţionează cu scopul de a se muta“.
Proiectul de case ar trebui finalizat în următorii doi ani, iar pe viitor Tower Invest ia în calcul extinderea aşezării pe care o dezvoltă acolo prin noi etape sau noi proiecte. În prezent, compania a cumpărat şi un teren în Sibiu unde pregăteşte un proiect de blocuri.
„Avem în plan un proiect de blocuri într-o zonă destul de centrală din Sibiu, dar acolo suntem la faza de proiectare şi încă nu avem foate multe detalii. Avem acolo un teren de câteva mii de metri pătraţi“.
Venit dinspre piaţa crypto, unde randamentele se obţin mai repede pe un risc mult mai mare, Paul Achim consideră că domeniul imobiliar este totuşi unul bun, întrucât oferă mai multă predictibilitate.
„Consider că imobiliarele sunt o investiţie bună, e un domeniu care mă atrage. Ai alt tip de provocări în acest domeniu, dar ai parte şi de nişte beneficii pe care în sfera crypto nu le ai, şi-anume predictibilitatea, un lucru foarte important. La un moment dat îţi doreşti să conservi mai mult din ceea ce ai şi începi să ai mentalitatea asta cu cât înaintezi mai mult în viaţă şi se schimbă priorităţile“.
Piaţa imobiliară din Sibiu este dinamică, în contextul în care preţul mediu solicitat pentru apartamentele listate la vânzare avea în septembrie 2024 o creştere de 15% în ultimele 12 luni, potrivit Imobiliare.ro. Spre comparaţie, Braşov şi Oradea au avut o creştere de 18%, iar Craiova de 16%, în aceeaşi perioadă.
„În momentul de faţă stocul este limitat în Sibiu, iar cererea este uşor mai mare decât anul tecut şi asta duce la creşteri de preţ destul de mari“.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE