ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Eugen Ursu, Graphein: Urmărim o dezvoltare la nivel internaţional şi vizăm noi achiziţii

05.11.2021, 16:20 Autor: Bogdan Alecu

Graphein, o companie antre­prenorială românească specializată în proiecte de topografie inginerească, a cumpărat de la Dendrio Solutions, integrator IT&C, care face parte din Bittnet Group, divizia de business Autodesk pentru 2,2 milioane de lei.

„Acum am avut ocazia achiziţiei Autodesk. Ei au mai primit oferte din afară, însă noi am zis că vom duce mai departe povestea începută acum circa 20 de ani de Radu Georgescu. Vrem să devenim un integrator de servicii pentru digitalizarea construcţiilor. Ne vom adresa şi zonei industriale, clădiri, media, entertainment, jocuri video – o industrie care creşte foarte mult“, a spus Eugen Ursu, CEO şi cofondator al Graphein în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! realizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank.

Tranzacţia prevede transferul către Graphein a tuturor activităţilor legate de relaţia cu vânzătorul american de tehnologie Autodesk, a contractelor în curs cu clienţii, a certificărilor relevante, inclusiv a statutului Autodesk de Gold Partner, precum şi a transferul de cunoştinţe.

„Vom achiziţiona în continuare companii care pot aduce noi servicii în cadrul Graphein. Am dezvoltat şi componenta de franciză, iar la Iaşi şi Cluj avem câte un partener francizat.“

„Avem şi francize comerciale, de vânzare, dar şi tehnice. Vrem să avem o „familie“ de antreprenori care să se dezvolte la nivel european. Dorim să colaborăm cu cât mai multe companii locale deoarece noi putem reuşi împreună la nivel mondial. Fiecare, individual, sunt şase mai mici de reuşită“, a spus Eugen Ursu.

El a subliniat că vizează extinderea serviciilor, mai ales în condiţiile în care la fiecare etapă a unei construcţii sunt necesare măsurători. Mai mult, sunt posibile şi digitalizări ale clădirilor pentru a le integra în jocuri video.

Astfel, Graphein, un business de topografie şi scanare 3D pentru proiecte de clădiri şi infrastructură publică, se dezvoltă prin investiţii şi achiziţii ca strategie de creştere în domeniul construcţiilor, cu scopul de a deveni cel mai puternic integrator de servicii şi produse pentru digitalizarea spaţiului construit din România.

Autodesk. este o companie multinaţională americană de software care realizează produse şi servicii software în domenii precum, arhitectură, inginerie, construcţii, producţie, mass-media, educaţie şi divertisment.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank