ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Maria Tudorică, Genesis Property: Companiile cer birouri cu spaţii verzi cât mai generoase

02.08.2022, 00:05 Autor: Bogdan Alecu

Dezvoltatorii vor miza tot mai mult pe spaţiile comune exterioare, care să permită inclusiv munca din exteriorul clădirii pentru ca proiectul de birouri să devină un campus, explică Maria Tudorică, commercial real estate manager, Genesis Property în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! un proiect ZF şi CEC Bank.

Revenirea la birou şi definirea modului de lucru din viitor au schimbat percepţiile angajaţilor despre biroul lor. Românii îşi doresc birouri unde să aibă opţiuni de socializare şi interacţiune atât la job, cât şi în timpul liber, o tendinţă tot mai vizibilă şi la nivel global.

„Stilul de lucru şi de viaţă al oamenilor s-a schimbat în ultimii doi ani şi a creat noi aşteptări privind modul în care îşi desfăşoară activitatea. Acum, angajaţii vor mai multă flexibilitate şi echilibru între viaţa personală şi cea profesională şi pun mai mult preţ ca oricând pe timpul lor liber. Un hub multi­funcţional, cu spaţii de birouri şi facilităţi conexe, devine astfel punctul de legătură între cele două dimensiuni, integrând toate activi­tăţile care contează“, spune Maria Tudorică.

Infineon Technologies România, filiala locală a producătorului german de semiconductori, îşi extinde spaţiul de birouri din campusul de afaceri Novo Park, deţinut de Genesis Property, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de birouri clasa A din România. Compania a semnat un contract de închiriere pentru extinderea sediului său din România cu încă două etaje şi un laborator în clădirea D, cu începere imediată, ajungând la o suprafaţă închiriată de 10.000 de metri pătraţi. În plus, compania a semnat o prelungire a contractului existent până în 2025, când va marca 20 de ani de colaborare de succes cu Genesis Property.

Infineon Technologies România, care ocupă în prezent spaţii de birouri în clădirile B şi C din Novo Park, se numără printre chiriaşii cu cea mai îndelungată prezenţă în campus. Infineon este chiriaşul Genesis Property încă din 2005, când a închiriat un spaţiu de 2.300 de metri pătraţi, iar de atunci a continuat extinderea spaţiului de birouri. “Cu această extindere ne apropiem de 20 de contract cu cei de la Infineon. Lucrările pe care le facem la Novo Park, transformarea, a contat foarte mult în această decizie dar şi eforturile realizate pe măsură ce primeam solicitări iar noi le implementăm. Spre exemplu reconfigurăm o parcare şi mizăm cât mai mult pe spaţii verzi care vor include şi o componentă de lac“, a explicat Maria Tudorică.

Genesis Property transformă parcului de business Novo Park în YUNITY Park, un concept nou de real estate care va include o pădure urbană, spaţii de co-living şi co-working, un food hall, un amfiteatru exterior de evenimente şi un centru pentru conferinţe, zone de divertisment şi fitness şi spaţii special amenajate pentru interacţiuni profesionale şi personale.

 

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank