ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Ovidiu Tuduruţă, Beesers, o platformă de servicii de telemedicină, consult şi analize la domiciliu: Am investit 500.000 de euro în proiect şi continuăm să ne dezvoltăm

21.10.2022, 00:05 Autor: Bogdan Alecu

Investiţiile în platforma Beesers, care include servicii de telemedicină, consult şi analize la domiciliu, au ajuns în ultimii aproape doi ani la jumătate de milion de euro, a spus Ovidiu Tuduruţă, Fondator BEESERS în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România!, un proiect ZF şi CEC Bank.

„Încă din momentul lansării ne-am concentrat pe optimizarea tehnologiei, să fim convinşi că asigurăm întreg traseul pacien­tului şi să câştigăm pe partea operaţională şi să fim disponibili la nivel naţional, în urban şi rural cu peste 130 de medici care realizează consult prin telemedicină, medici care se de­plasează pentru consult, avem peste 400 de asistenţi medicali care se deplasează la domiciliu pentru administrare de tratamente. Beesers este tehnologiea care îţi aduce spitalul acasă. Este un Uber sau Glovo pentru asistenţă medicală la domiciliu. Am pornit în 2021 şi am investit jumătate de milion de euro de mine şi o echipă de business angels pe care i-am convins să investească“, a spus Ovidiu Tuduruţă.

BEESERS este o aplicaţie de mobil pentru servicii medicale la domiciliu. Lansată în ianuarie 2021 cu posibilitatea de rezervări de vizite la domiciliu pentru servicii medica­le, a dedicat primul an pentru creşterea capacităţii operaţionale, devenind activă în majoritatea oraşelor de pe întinsul ţării, inclusiv în mediul rural din împrejurimile zonelor urbane. În mai anul acesta, a completat serviciile disponibile în aplicaţie cu funcţiile de telemedicină, devenind astfel singura aplicaţie care facilitează traseul pacientului de la consult la distanţă, până la investigaţii şi tratamente medicale acasă şi monitorizare posttratament.

„Acoperă mai multe dimensiuni – de la consult la investigaţii la domiciliu sau la distanţă, vizite medicale la domiciliu şi monitorizare post-tratament. Dacă ţinem cont de funcţionalităţi, tehnologia are nevoie de resurse în permanenţă. Acum la un an şi jumătate de la lansare suntem singura aplicaţie de pe plan local care facilitează traseul pacientului. Un pacient poate veni la Beesers, preia prin funcţiile de telemedicină, consult la distanţă un medic generalist sau de familie şi este ulterior transferat la specialist tot prin aplicaţie inclusiv cu analize la domiciliu“, a explicat fondatorul.

În prezent, aplicaţia are furnizori listaţi în mai multe oraşe din ţară, printre care şi Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Suceava, Piteşti, Braşov, Târgu Mureş, Craiova, Oradea, Piatra Neamţ sau Orşova, dar şi în zona rurală a judeţelor Argeş, Olt şi Buzău.

„Asistenţii medicali spre exemplu lucrează în ture, iar acest lucru permite realizarea de vizite la domiciliu pentru venituri suplimentare iar pentru medici suntem  o soluţie logistică - un consult la distanţă permite consultarea mai multor pacienţi. Telemedicina care limitează la consult nu este un serviciu complet – noi venim şi cu partea de consult la domiciliu. Legislaţia este foarte importantă însă că reglementează telemedicina. În aplicaţie pot fi eliberate bilete de trimitere, scrisori medicale sau prescripţii semnate digital“, a spus Ovidiu Tuduruţă.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank