ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Ştefan Rădeanu, C&W Echinox: Aradul funcţionează precum un satelit al Timişoarei din punct de vedere industrial

08.08.2022, 00:05 Autor: Bogdan Alecu

♦ Compania de curierat DPD îşi continuă expansiunea în România pe fondul creşterii activităţii pe acest segment de piaţă prin închirierea a 3.500 de metri pătraţi de spaţii de depozitare în proiectul VGP Park Arad.

Timişoara şi-a format un adevărat pol logistic şi industrial care s-a dezvoltat în mod constant, iar Aradul atrage investiţii comple­mentare celor din Timişoara.

„Aradul are o conexiune mai bună spre Vest şi este ales pentru proximitate. Timişoara are şi producţie, logistică, depozitare, dar pentru cei de la DPD a fost mai bine poziţionat Aradul. Timişoara şi-a creat în timp un pol logistic şi industrial care a crescut constant, iar companiile s-au adus unele pe altele. Mai departe a intrat pe o pantă ascendentă şi Aradul“, a explicat Ştefan Rădeanu, director industrial agency, Cushman & Wakefield Echinox, în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF şi CEC Bank.

Compania de curierat DPD îşi continuă expansiunea în România pe fondul creşterii activităţii pe acest segment de piaţă prin închirierea a 3.500 de metri pătraţi de spaţii de depozitare în proiectul VGP Park Arad, situat în apropiere de autostrada 1, tranzacţie inter­mediată de departmentul industrial al com­paniei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

„Piaţa de curierat cu cea de logistică şi industrial este foarte efervescentă în 2022. De la începutul anului avem o creştere de 50%“, a spus Ştefan Rădeanu.

„Fir­mele de curierat pe baza consumului determinat de creşterea volumului de comenzi în online a demarat procedura de extindere în tot ce înseamnă curierat. În cazul DPD ei şi-au extins un hub logistic prin care primeau coletăria internaţională şi o distribuiau în ţară. În acest sector şi cei de la DPD au extins centrele şi care vor fi extinse şi în alte zone ale ţării.“

Noul spaţiu este al 59-lea depozit pe care DPD îl operează la nivel naţional şi este parte a strategiei companiei de curierat care vizează deservirea rapidă şi eficientă a clienţilor din întreaga ţară. Piaţa de servicii de poştă şi curierat din România este una dintre cele mai dinamice industrii atât din punct de vedere al cifrei de afaceri, cât şi ca număr de angajaţi, pe fondul creşterii ponderii e-commerce-ului în totalul vânzărilor de retail, dar şi al diversificării produselor comercializate on-line.

“În prima parte a anului am avut o creştere a cererii de 50% pe sectorul logistic, cu tranzacţii de 542.000 mp suprafaţă de depozitare până în prezent, din care circa 300.000 mp în prima jumătate a an. Cererea vine din retail, e-commerce cu 28% împreună, după care logistică, distribuţie şi auto cu 15%. Anul acesta vom ajunge la peste 6 mil. Mp. Avem un procent mic de sub 4% - 3,6% de neocupare”, a spus consultantul.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank