ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Un proiect ZF şi CEC Bank. Gerhard Lipcovich, LSG Group: Clienţii de rezidenţial caută tot mai mult proiectele mixte care vin şi cu o componentă verde

21.06.2022, 00:06 Autor: Bogdan Alecu

LSG Group vrea să dezvolte în România un proiect rezidenţial, în partea de sud a Capitalei, după ce mai mulţi ani a investit în producţia de energie electrică regenerabilă.

„Investiţia în rezidenţial nu exclude partea de energie. Noi investim acum în rezidenţial alături de un partener, Core Value Estate din Viena, care face parte din Core Value Group, care administrează proiecte de 1 miliard de euro din zona rezidenţială, energie regenerabilă şi industrială. Noi colaborăm de mult timp cu ei şi ei au investit în 2013 în România 90 mil. euro într-un parc fotovoltaic. Acum investim în stocare de energie. Printr-un alt acţionar minoritar care a dezvoltat, finalizat şi vândut un proiect rezidenţial tot în zona respectivă ne-a atras atenţia asupra unui teren din sectorul 4“, a spus Gerhard Lipkovich managing partner, LSG Group GmbH, companie care construieşte şi operează parcurile Core Value în România.

Compania a cumpărat anul trecut un teren de aproape două hectare la Bulevardul Metalurgiei pe care intenţionează să dezvolte un proiect mixt.

„Am analizat şi am decis să dezvoltăm acest proiect. Un proiect început pe partea de energie regenerabilă acum continuă pe rezidenţial. Pentru ei este primul proiect rezidenţial în afara Austriei. Terenul are o deschidere de 150 de metri la Bulevardul  Metalurgiei, are spaţiu verde, este lângă un viitor parc, este o zonă rezidenţială, se construiesc noi magazine şi inclusiv o şcoală va fi lângă noi. Terenul este foarte bine situat din punctul nostru de vedere, are toate ingredientele unui proiect rezidenţial, are străzi noi în jur. Toţi acţionarii vin din Austria, avem multe idei din zona rezidenţială şi mizăm pe atenţia la detaliu“, a explicat Gerhard Lipkovich. Fondul austriac de investiţii Core Value Capital este proprietarul unuia dintrre cele mai mari parcuri fotovoltaice din România, de 50 MW din Giurgiu dezvoltat în 2012. Proiectele fondului sunt dezvoltate de LSG Group, care a construit şi operează parcul fotovoltaic al celor de la Samsung din Giurgiu.

„Vom avea sisteme fotovoltaice pe acoperiş, nZEB va fi implementat şi vrem chiar să îl depăşim, iar alături de sistemul fotovoltaic vom miza pe reducerea şi mai mare a cheltuielilor cu utilităţile. Curentul produs de panouri va fi utilizat pentru părţile comune, iar ce e în plus va merge în reţea“, a explicat executivul. 

Mai multe detalii pe zf.ro

„Dacă vom avea pompe de căldură cu sistem centralizat va acoperi părţile comune. Dacă vor fi centrale de apartament vom face un sistem mult mai mare.“

În prima fază vor fi construite 253 de apartamente iar în total vor fi 568 de apartamente, blocuri de 11 etaje, respecticv 5 şi şase etaje. Parcările vor fi într-un subsol de 12.000 mp.

„La parter va fi o zonă comercială mixtă cu restaurant şi grădiniţă. Acum suntem în faza de obţinere a autorizaţiei pentru prima fază. Sperăm să o obţinem în vara acestui an şi în toamnă să putem demara construcţia. Decizia finală legată de încălzire nu a fost încă luată, analizăm toate opţiunile, de la centrala de apartament la cea de scară pe gaz sau pompă de căldură. Aici trebuie să ţinem cont şi de piaţă şi ce vor clienţii. Noi preferăm pompele de căldură, dar clienţii de aici vor centrale individuale. Lor le este teamă că dacă o parte din proprietari nu vor plăti utilităţile, vor rămâne fără căldură“, a spus investitorul.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank