ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Alex Skouras, Alesonor: În Bucureşti numai 9% din cei care lucrează locuiesc în afara oraşului, faţă de 40% în Varşovia. Tot mai mulţi dezvoltatori imobiliari mizează pe construcţia de proiecte rezidenţiale „integrate“ în condiţiile în care infrastructura Capitalei rămâne mult subdimensionată

09.06.2021, 00:08 Autor: Bogdan Alecu

Munca de acasă ală­turi de nevoia de spa­ţiu creează o no­uă cerere pe pia­ţa rezidenţială, ace­ea de locuinţe, în special case, în pro­iecte construite sub forma unor mini-oraşe, care să includă cât mai multe fac­ilităţi. Mai mult, dacă în vest deja suburbiile sunt deja dezvoltate, în Bu­cureşti din cauza lipsei unei centuri func­ţionale sau a unor drumuri de ac­ces dimensionate traficului actual, cei mai mulţi au preferat să rămână în oraş, crescând densitatea. Astfel, în loc ca dezvoltatorii să mizeze pe con­struc­ţia de case sau blocuri cu 3-4 eta­je, aceştia au construit blocuri de 10-15 etaje la câţiva metri unele de altele.

„Atunci când am analizat, numai 9% din Bucureşti trăiesc în afara oraşului şi 91% trăiesc în oraş în timp ce în alte centre urbane avem procen­te care urcă la 30-40%, cum este Var­şo­via. Acest trend va veni şi în Româ­nia, estimam noi încă dinainte de pan­demie. Este un interes ridicat pentru comunităţi din afara oraşului. Am construit un proiect de case pasive şi am stabilit prima comunitate, primul proiect unde am văzut reacţia clien­ţi­lor“, a spus Alex Skouras, managing partner al dezvoltatorului Alesonor care construieşte proiectul Amber Forest în nordul Capitalei.

Investiţia în proiectul Amber din Româ­nia este estimată la 110 milioane euro, dintre care peste 42 de milioane sunt alocate primei fazei de dezvoltare. Proiectul include peste 500 vile verzi şi 200 apartamente, dezvoltate pe 31 de hectare.

„Piaţa rezidenţială din România a fost schimbată odată cu apariţia virusului, iar conform noilor studii, 1 din 3 români caută să cumpere o vilă după criza COVID-19, în lo­cul unui apartament. Am observat şi noi acest trend ascendent, având o cerere mult mai mare în ultimul an de la familii care doresc să îşi crească copiii aproape de natură, în afara centrului oraşului, într-un complex rezi­denţial care răspunde tuturor nevoilor“, a declarat Alex Skouras.

Alesonor a dezvoltat şi vândut proiecte re­zidenţiale în Bucureşti precum Clover Residence, Magnolia Residence, Ivy Office Residence, Almond Tree Residence, Amber Gardens.

„Construcţia va începe până la sfârşitul verii, acum suntem în licitaţie pentru antre­prenorul general. Vom avea 700 de locuinţe, 500 de case şi 200 de apartamente în blocuri cu înălţime redusă. Vânzările au început deja de câteva luni şi am vândut deja 191 de case şi am extins deja prima fază la 300 de locuinţe, din care 240 de case şi 60 de aparta­mente“, a explicat directorul dezvoltatorului.

El explică faptul că pandemia deja a schimbat felul în care sunt proiectate casele, iar o situaţie similară a fost şi în urmă cu o sută de ani, când omenirea s-a confruntat cu Grupa Spaniolă.

„Ca să vedem cum o pandemie schimbă lumea, trebuie să ne uităm la felul în care Gripa Spaniolă a schimbat felul în care construim. După aceasta s-au construit spaţii bine aerisite, uşor de curăţat şi care primesc cât mai multă lumină. S-a trecut de la mobila masivă, greu de curăţat, la una mai simplă, cu linii curate. Deja vedem noi schimbări după Covid-19, mergem spre case verzi, bine aerisite, sustenabile“, a spus Alex Skouras.

Locuinţele Amber Fores sunt primele locuinţe din România care respectă standardul energetic NZEB, impus de Uniunea Europeană începând cu 2021.

 

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank