ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Cătălin Profir, Encorsa: Tehnologia se „democratizează“. Tot mai multe companii aleg să lucreze cu roboţi software. Tot mai multe companii investesc în tehnologie şi implementează roboţi software pentru muncile repetitive

31.07.2021, 00:06 Autor: Bogdan Alecu

Encorsa aduce capacităţi conversaţio­na­le direct în procesele de business orchestrate de Webcon. Astfel, completarea rapidă de for­mulare, monitorizarea sarci­ni­or echipei, tri­miterea de no­tificări sau livrarea de ra­poarte în timp real poate fi realizată prin inter­mediul chatboţilor. Encorsa pune deja la dispoziţia clienţilor săi soluţia WEBCON Chatbot, asis­tenţi virtuali preconfiguraţi pen­tru suportul activităţilor de suport tehnic cli­enţi, resurse umane, managementul pro­iectelor sau suport vânzări.

„Lucrăm cu companii din asigurări, ener­gie, producţie, servicii. Facem o analiză de business pentru a identifica nevoia clientului după care selectăm tehnologiile potrivite. Teh­nologia e doar un mijloc. Noi integrăm teh­no­lo­gii inovative, de tip low-code şi no-code. Folosim un mix de trei tehnologii -una de busi­ness process manage­ment low-code – pe baza unei plat­for­me configurăm flu­xuri di­gi­tale noi pentru cli­enţi pe care noi nu le pro­gramăm prin scrieri de cod, ci prin con­figu­ra­re. A doua teh­nologie este repre­zen­­tată de ro­bo­ţii RPA care pot auto­matiza anu­mi­te sarcini repetitive, iar a treia este un chat­bot cu inteligenţă artificială - interfeţe con­ver­sa­ţionale pentru a simplifica interac­ţiu­nea“, a spus Cătălin Profir, fondator al Encorsa.

Start-up-ul românesc de tehnologie Druid, care proiectează şi dezvoltă asistenţi vir­tuali inteligenţi dedicaţi proceselor com­plexe tip enterprise, anunţă semnarea unui parteneriat cu Encorsa, companie spe­cia­lizată în automatizarea proceselor de busi­ness prin intermediul roboţilor (RPAs), prin intermediul căruia tehnologia Druid va fi integrată în procesele de automatizare ale Webcon, una dintre cele mai cunoscute plat­forme low-code de proiectare şi ma­nage­ment al proceselor de business din lume.

„Noi lucrăm cu companii precum BCR Asigurări, Impetuum Group, PriceWater­houseCoopers, Deloitte, companii de audit financiar şi administraţie publică. Am instalat astfel de roboţi şi în cadrul unei instituţii publice la nivel naţional. Trendul este de a democratiza IT-ul şi să implicăm oamenii de business“, a spus Cătălin Profir.

Webcon este o platformă BPM (Busi­ness Process Management) de tip low-code, ext­rem de uşor de folosit, prin care un con­sul­tant poate proiecta rapid, prin instrumente vizuale, procese şi aplicaţii dis­ponibile pe calculatoare sau  dispozitive mobile, accesibile în cloud sau la sediul clientului.

„Suntem o companie tânără, fondată în aprilie 2019. Facem consultanţă în transformare digitală, vrem să simplificăm afacerile partenerilor prin tehnologie. Noi automatizăm procesele de business deja existente şi creem fluxuri digitale noi, unde oamenii şi roboţii pot lucra împreună asistaţi de inteligenţa artificială“, a spus fondatorul companiei.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank