ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Mihaela Matei, DP World: În 2025 mizăm pe creşterea cu 10% a numărului angajaţilor şi continuăm investiţiile în training. Miza salariului este ca angajatul să vină la serviciu fără grija zilei de mâine

20.12.2024, 00:07 Autor: Bogdan Alecu

DP World România a realizat peste 1 milion de euro investiţii în dezvoltarea angajaţilor în ultimii zece ani şi o rată de rotaţie anuală de 2%, potrivit companiei În 2024 DP World România a recrutat peste 100 de noi membri pe plan local, ajungând la aproximativ 700 de angajaţi. Această creştere a susţinut direcţiile strategice ale companiei şi a consolidat dezvoltarea infrastructurii logistice din România.

În cei 20 de ani de activitate din România, compania a investit peste 250 de milioane de euro în modernizarea logisticii, printre realizările recente numărându-se un terminal pentru mărfuri grele, un terminal RO-RO la Constanţa, un scanner de ultimă generaţie şi un hub intermodal la Aiud. În plus, este în desfăşurare o investiţie de 50 de milioane de euro pentru o platformă multitransport, pro­gramată să devină ope­raţională până în 2025.

„În anul 2025 ne aş­teptăm să creştem cu 10% numărul de angajaţi undeva la 70 de posturi din zona de logistică, operaţiuni şi tehnic, în Bucureşti şi Constanţa“, a spus Mihaela Matei, HR lead România, Turcia, Cipru şi Serbia în cadrul DP World, în emisiunea ZF Investiţi în România! Un proiect ZF&CEC Bank.

Programele de formare, care acoperă atât pregătirea tehnică, cât şi dezvoltarea de leadership, au dus la promovarea a peste 50 de angajaţi în roluri de management în ultimii cinci ani. România a devenit în 2024 cel mai nou „cap de pod“ al celor de la DP World, care vor să o transforme într-un „turn de control“ pentru regiune. Compania din Dubai, cu venituri anuale de peste 11 miliarde de euro, aproape 109.000 de angajaţi, sedii în 74 de ţări, vrea să dezvolte mai multe proiecte logistice în România, pe lângă cele din Constanţa sau Aiud, pentru a fi un jucător important pe plan local.

„Bugetul nostru de training este în jur de 200.000 euro pe an, care este cheltuit în măsura în care ajungem la concluzia că de asta avem nevoie, de cunoştinţe sau de medii noi în care să lucrăm. În anul acesta a fost nevoie să stăm împreună la masă şi să creăm soluţii pentru businessul respectiv sau să ne expunem noi la situaţii noi sau la schimburi de experienţă fără a fi nevoie de a sta într-o sală de curs.“

În acest an, DP World România a adăugat peste 100 de noi angajaţi echipei sale, ajungând la aproxi­mativ 700 de salariaţi. Această creştere a susţinut directiile strategice ale companiei şi a consolidat contribuţia semnificativă la dezvoltarea infrastructurii logistice din România. 

În cei 20 de ani de activitate, compania a investit peste 250 de milioane de euro în modernizarea logisticii, printre realizările recente numărându-se un terminal pentru mărfuri grele, un terminal RO-RO la Constanţa, un scanner de ultimă generaţie şi un hub intermodal la Aiud. În plus, este în desfăşurare o investiţie de 50 de milioane de euro pentru o platformă multitransport, programată să devină operaţională până în 2025.

DP World a finanţat renovarea şi echiparea a două săli de curs ale Facultăţii de transporturi din cadrul Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti. Fondată în 1959, Facultatea de trans­porturi are o tradiţie importantă în formarea de specialişti, contri­buind semnificativ la dezvoltarea industriei de profil în România.

Proiectul de modernizare, care a fost implementat în cadrul Departamentului de transport, trafic şi logistică al Facultăţii de transporturi, a fost inaugurat oficial pe 16 decembrie. Lucrările au inclus insta­larea de mobilier nou, dar şi de echipa­mente tehnice de ultimă generaţie.

„Atenţia pe care o acordăm viitoarelor generaţii de ingineri şi logisticieni se vede în rezultatele concrete ale parteneriatelor noastre educaţionale cu Universitatea Politehnică Bucureşti şi alte instituţii de învăţământ. Prin programele de practică, formare duală şi accesul la operaţiunile din terminalul din portul Constanţa, tinerii dobândesc competenţe reale, iar alegerea unora dintre ei de a se alătura DP World demon­strează că această abor­dare este una de succes“, a spus reprezen­tan­tul DP World în România. DP World România co­la­borează in­clu­siv cu uni­ver­­sităţi din Constanţa pentru a pregăti viitori profesionişti în cadrul pro­gramelor de internship.

„Lucrăm atât cu Universitatea Maritimă cât şi cu Universitatea Ovidius. Programele de internship sunt un succes. Ne mândrim cu asta, pentru că avem peste 50 de studenţi în internship care ni s-au alăturat în ultimii ani. Dorim cumva să venim în întâmpinarea nevoilor de piaţă şi de business prin investiţia în competenţe tehnice, iar ce facem concret este să susţinem elevii şi studenţii prin programele de practică şi prin crearea de laboratoare. Este o investiţie în jur de 300.000 de euro“, a subliniat Mihaela Matei.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank