ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Richard McLaughlin, London Partners: Analizăm noi achiziţii de terenuri. Am şi vândut o parte din ele deoarece erau prea mici. Am cumpărat 28.700 mp în zona Expoziţiei din Capitală

22.07.2021, 00:06 Autor: Bogdan Alecu

London Partners, dezvoltatorul imobiliar al proiectelor Soho Unirii şi Belvedere Residences, are în plan noi achiziţii de terenuri pe piaţa locală având în vedere cererea mare pentru proiecte integrate care să ofere facilităţi în proximitatea locuinţei.

„Suntem investitori pe termen lung şi evaluăm opor­tu­nităţi de achiziţii. Ne uităm după terenuri, dar luăm în calcul şi modificări în legislaţie cum a fost cea cu amânarea TVA-ului de 5% pentru pragul de până la 140.000 de euro. Astfel noi am vândut loturile mai mici pe care le deţineam pentru că nu se mai încadrau în noua strategie şi am targetat alte loturi în funcţie de evoluţia pieţei şi vom avea anunţuri de făcut în viitorul apropiat“, a spus Richard McLaughlin-Duane, managing partner la London Partners.

London Partners a cumpărat în 2019 un teren de 28.700 mp în zona Expoziţiei din Capitală, pe care vrea să dezvolte un pro­iect mixt, valoa­rea tran­zac­ţiei fi­ind de peste 15 mi­lioane euro, aceas­ta fiind şi cea mai recentă tran­zac­ţie publică.

Acesta este cel de-al treilea pro­­­iect reziden­ţial pe care com­pa­nia in­tenţio­nea­­ză să-l dez­­vol­te pe piaţa ro­mânească, după achiziţia terenului pentru dez­­voltarea Soho Unirii, cu o investiţie estimată de 26 milioane euro şi fazele doi, trei şi cea de-a patra care urmează din Belvedere Residences. „Acum suntem în cea de-a treia din patru faze de la Belvedere Residences. Proiectul are 13 clădiri, 1500 apartamente, 5.000 mp retail. Primele două faze cu 500 de apartamente au fost livrate şi avem deja 700 de rezidenţi, avem un showroom auto într-un spaţiu de retail. Faza a patra va urma cu patru clădiri şi 480 de apartamente, spaţii comerciale şi suntem în faza de licitaţie. Am observa o schimbare a cerinţelor în piaţă şi noi am optimizat proiectul pe parcursul său“, a spus spus Richard McLaughlin-Duane

El a subliniat că Există un interes tot mai mare pentru nordul capitalei atât pentru dezvoltatori cât şi clienţi.

„Există teren aici, managerii au aici casele, s-au construit noi clădiri de birouri aici şi există o expansiune a Bucureştiului în această zonă iar businessurile s-au dezvoltat aici. Avem o densitate mai mică, avem parcuri şi desigur, o legătură mai rapidă cu aeroportul. În plus, în nord există zone noi care urmează să se dezvolte precum Expoziţiei unde s-au atras investiţii locale şi străine deoarece există multe beneficii acolo“.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank