ZF IT Generation

ZF IT Generation. Alexandru Ardelean, chief project officer, International Cooling Systems: InnovX a reuşit să ne angreneze pe toţi, toată compania, într-o activitate de dezvoltare

3 mai 2022 Autor: Adrian Seceleanu

Gabriel Blăniţă, director asociat Colliers România: Vrem să putem împărtăşi din experienţa noastră şi să găsim în acelaşi timp oameni cu aceeaşi viziune legată de dezvoltarea pe care o pot avea companiile în România.

Participarea la acceleratorul BCR InnovX a ajutat compania International Cooling Systems (ICS) - o companie de inginerie care cu experienţă de peste 40 de ani care activează în industrie de proiectare şi execuţia instalaţiilor de răcire, filtrare si tratare a apei - să intre într-o etapă de dezvoltare şi de planificare a expansiunii internaţionale, a relatat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Alexandru Ardelean, chief project officer în cadrul ICS.

„A fost o experienţă antrenantă şi captivantă. InnovX a reuşit să ne angreneze pe toţi, toată compania, într-o activitate de dezvoltare. Necesitatea implicării într-un program de genul acesta a venit din nevoia de scalare în primul rând, dar şi din a înţelege cum putem să ne dezvoltăm, să ne diferenţiem într-o piaţă atât de aglomerată cum este piaţa în care activăm şi de ce nu, să facem competiţia irelevantă. Cu toate că noi oferim soluţii premium şi inovative, în timpul acceleratorului am învăţat să fim mult mai atenţi, să descoperim care sunt principalele nevoi ale clienţilor noştri. Nu în ultimul rând, am putut colabora cu alte companii din alte domenii şi am putut vedea detalii din activitatea acestor companii şi am învăţat lucruri şi începem şi noi să le aplicăm”, a explicat Ardelean.

Participarea la InnovX din postura de partener ajută Colliers, una dintre cele mai mari companii de consultanţă imobiliară de pe piaţă, să intre în contact cu start-up-urile de pe piaţă şi să le ajute cu sfaturi, a explicat Gabriel Blăniţă, director asociat Colliers Romania şi mentor în cadrul InnovX-BCR. El a relatat că ideea s-a născut în urmă cu câţiva ani dar s-a concretizat la finele anului trecut.

Gabriel Blăniţă, director asociat Colliers România, mentor InnovX-BCR: Povestea colaborării cu InnovX începe undeva în 2019 când am avut primul contact cu cu Diana Dumitrescu şi cu Daniel Dumitrescu din InnovX şi am fost impresionat de energia şi de munca pe care au depus-o pentru start-up-urile din România.

„Povestea colaborării noastre începe undeva în 2019 când am avut primul contact cu cu Diana Dumitrescu şi cu Daniel Dumitrescu din InnovX şi am fost impresionat de energia şi de munca pe care au depus-o pentru start-up-urile din România şi pentru a asigura acces la informaţii la resurse aşa cum ar trebui să fie în orice în orice ţară care pune accent pe tehnologie şi pe antreprenoriat. Şi mi-a plăcut asta foarte mult. Am rămas în contact din 2019 până acum şi la finalul anului trecut s-a ivit această oportunitate de a fi corporate partner în acceleratorul InnovX şi de a ajuta startup urile care vin în accelerator şi pun un business pe picioare să aibă cât mai mult know how din cât mai multe industrii, de la oameni care au o anumit experienţă pe fiecare domeniu în parte. Şi e o bucurie pentru noi să putem împărtăşi din experienţa noastră şi să găsim în acelaşi timp oameni cu aceeaşi viziune legată de dezvoltarea pe care o pot avea companiile în România.”

Ce caută antreprenorii la un accelerator? „Putem să-i împărţim cumva în două pe cei care vin în astfel de programe de accelerare cum este InnovX: sunt cei care sunt la prima experienţă de acest fel, la primul start-up, şi atunci ei caută mai degrabă o structură, un plan după care să îşi ghideze dezvoltarea start-up-ului, iar apoi a doua categorie - cei care caută mai degrabă clienţii şi experienţa de vânzare. Şi primii îi caută destul de repede după ce au o structură - trebuie să ajungi la clienţi pentru că fără clienţi nu ai un business, nu ai o companie şi ăsta este cel mai cel mai important lucru - cum ajungi la clienţi şi cum îi monetizezi ca apoi să poţi să ai într-adevăr cifră pentru business-ul tău”, a spus Gabriel Blăniţă.

ICS a făcut paşi în direcţia digitalizării şi are în plan şi expansiunea internaţională, a declarat Alexandru Ardelean. „Odată cu trendul de digitalizare despre care s-a vorbit şi noi am făcut paşi repezi în această direcţie şi venim în ajutorul clienţilor şi partenerilor noştri cu software de supervizare şi control de la distanţă a instalaţiilor de pe orice telefon, tabletă sau calculator, ceea ce ne permite să oferim şi asistenţă de la distanţă 24 din din 7. Mai mult decât atât dorim să ne dezvoltăm Centrul de Cercetare şi Dezvoltare şi Producţie pe care îl avem atrăgând fonduri europene. Dorim să ne mărim echipa şi totodată să vindem cât mai multe containere de răcire plug and cool – este produsul nostru conceput şi executat de noi. Containerul de răcire plug and cool practic este o întreagă instalaţie de răcire containerizată care se montează în maxim 48 de ore la locaţia clientului, este mobil, complet automatizat şi la locaţie este nevoie doar de conectarea lui. Odată cu montarea (în România - n. red.) a două containere de răcire la unul dintre cei mai mari clienţi din zona automotive la nivel mondial, am primit o cerere de prezentare a produsului astfel încât să-l putem monta şi în alte ţări în afara României, în Europa. E un pas important pentru compania noastră, un pas pe care ni l-am dorit, şi suntem siguri că vom avea succes întrucât montajul într-o perioadă atât de scurtă de 48 de ore face irelevante costurile de execuţie ale proiectului. Mai mult decât atât fiind şi complet automatizat şi având acces de la distanţă problemele care pot apărea în viitor se poate rezolva mare online.”

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR