ZF IT Generation

ZF IT Generation. Alin Breabăn, fondator Vestinda, platformă pentru investiţii financiare: Vrem să luăm o finanţare de până la 200.000 euro

19 aug 2020 Autor: Ioana Nita

Start-up-ul local Vestinda, care lucrează în prezent la dezvoltarea unei platforme care monitorizează, automatizează şi eficientizează plasamentele financiare, are nevoie de o finanţare de până la 200.000 euro pentru a putea duce proiectul în următoarea etapă. În următoarele luni, platforma urmează să intre în faza de testare, iar apoi de la începutul anului viitor să fie lansată comercial.

„Am trecut un pic de faza de prototip. Suntem în faza de testare. Avem câţiva utilizatori care testează deja platforma. Sper ca în trei luni să intrăm într-un beta testing privat, iar apoi odată ce lucrurile arată bine să putem ieşi şi în open beta“, a declarat Alin Breabăn, fondatorul Vestinda, în cadrul emisiunii ZF IT Generation.

Platforma Vestinda are două componente principale care sunt deja funcţionale şi în stadiul actual.

„Una dintre componente este cea de automatizare a strategiilor de investiţii – se folosesc indicatori de analiza tehnică, şi o să introducem şi un modul de analytics şi o zonă de inteligenţă artificială. A doua componentă importantă este cea de urmărire şi agregare a întregului portofoliu de investiţii. Poţi să-ţi conectezi conturile din diferite exchange-uri şi vezi într-un singur dashboard evoluţia întregului portofoliu.“

În prima etapă – cea de open beta în care platforma va fi disponibilă, start-up-ul se va adresa persoanelor early adopters care au nevoie de un instrument de automatizare pentru investiţiile financiare pe care le fac.

“În a doua etapă, platforma va fi deschisă şi pentru oamenii la inceput de drum în zona de investiţii”, a punctat fondatorul Vestinda.

Până acum, platforma Vestinda a dosy dezvoltată cu resurse proprii ale echipei fondatoare.

“Avem skill-urile pentru a construi platforma în echipa curentă însă contractele pe care le-am avut încheiate pentru a dezvolta accelerarea cu diferite alte entităţi externe, le-am susţinut din surse proprii”, a precizat el.

Fondatorii Vestinda începuseră însă discuţii cu posibili investitori încă de dinaintea declanşării pandemiei de COVID-19.

“Chiar şi înainte de pandemie eram in discuţii cu câţiva posibili investitori. Din fericire şi din nefericire acestea au fost puse pe pauză. Din fericire pentru că am putut să ne concentrăm pe construirea produsului şi din nefericire pentru că o să dureze mai mult prin forţe proprii. În următoarele luni, după open beta vom căuta şi finanţare. Spre finalul anului, începutul anului următor planul este fie să intrăm într-un accelerator care oferă finanţare, fie să mergem spre zona de seed investment, de la angel investors sau de un fond de investiţi care investeşte şi în etapa seed”, a menţionat AlinBreabăn., adăugând că pentru etapa seed, necesarul Vestinda de finanţare este de sub 200.000 euro.

Modelul de business al Vestinda se bazează pe abonamente lunare penyru utilizatori, iar echipa Vestinda estimează că platforma va deveni profitabilă după primele 18 luni de la lansarea pe piaţă. În primul an de funcţionare, fondatorii Vestinda mizează pe atragerea a circa 5.000 de utilizatori pentru platformă şi pe atingerea unei ţinte de venituri de 200.000 euro.

Pe termen lung, start-up-ul vrea ca Vestinda să fie un hub pentru investiţii financiare.

“Atunci când te gândeşti că vrei să te expui în piaţa de digital assets, ca şi strategie de poziţionare în piaţă ne dorim să fim primul punct la care se gândeşte investitorul pentru că îi dă acces la toate activele deţinute. Toate sunt în Vestinda, poţi face şi trading, partea de investiţii şi să şi vezi într-un singur dashboard portofoliul.”

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR