„Pentru 2021 ne aşteptăm să acordăm avansuri salariale în valoare de 400.000 euro, însă mai important este ca produsul să fie unul viabil şi creşterea din următorii ani să fie organică.“
Start-up-ul local fintech Salarium va lansa la începutul anului viitor o platformă software care le va oferi angajaţilor posibilitatea de a primi un avans din salariu prin intermediul unei aplicaţii mobile, ţinta pentru 2021 fiind de a acorda avansuri salariale în România în valoare totală de 400.000 euro.
„Salarium a pornit acum şase luni, este încă un proiect în fază incipientă. Acum suntem în momentul în care am terminat dezvoltarea aplicaţiei şi suntem pregătiţi să o lansăm la începutul anului viitor. Primul nostru focus este să lansăm acest serviciu şi să ne asigurăm că adopţia este facilă şi soluţia noastră este bine primită de piaţă, urmând să dezvoltăm şi alte servicii în timp, probabil în următorul an sau circa 18 luni“, a declarat în cadrul ZF IT Generation Alina Ştefan, CEO al Salarium. Investiţia iniţială pentru demararea proiectului se situează la un milion de lei, sumă alocată de fondatori pentru dezvoltare software şi marketing pe o perioadă de circa 12-18 luni.
„Noi vom porni cu această finanţare la drum pentru dezvoltare, urmând ca odată cu creşterea businessului să fim deschişi către noi modalităţi de finanţare“, a punctat ea.
Salarium este o platformă software care integrează cu soluţiile de payroll, oferindu-le angajaţilor posibilitatea de a primi un avans din salariu prin intermediul unei aplicaţii mobile. În prezent, aplicaţia Salarium este lansată în versiunea BETA, urmând să fie lansată în luna ianuarie când start-up-ul va înrola primele companii în cadrul platformei. „Pentru noi, prima relaţie pe care vrem să o dezvoltăm este cea cu companiile de payroll, deoarece cu ajutorul lor vom integra soluţia noastră în cadrul companiilor. Bineînţeles că avem însă discuţii şi cu companiile mari din România, a menţionat Alina Ştefan, adăugând faptul că Salarium are deja încheiate contracte cu o parte din companiile de payroll, una dintre cele mai mari fiind UCMS.
„Cu ei vrem să dezvoltăm primul pilot, urmând ca ulterior să putem integra soluţia în majoritatea companiilor de payroll. Prin relaţia cu ei vom putea intra şi în companiile cu care UCMS lucrează deja şi unde aceste servicii de payroll sunt integrate în zona de HR.“
Soluţia dezvoltată de Salarium se adresează companiilor din orice industrie, însă start-up-ul vizează cu precădere firmele care au angajaţi de tip „blue-collar“.
„Considerăm că produsul nostru se pretează unei game largi de companii care ne pot deveni clienţi, însă ne vom axa la început pe companiile care au angajaţi de tip blue-collar, aceştia având cea mai mare nevoie de o soluţie de acest tip fiindcă în multe cazuri ei ajung să se împrumute de la un salariu la altul şi noi ne dorim nu numai să le oferim o soluţie, dar să îi putem ajuta şi educa înspre a putea fi cât mai autonomi pe salariile şi sumele pe care le pot primi ei“, a menţionat Alina Ştefan.
Cum folosesc însă mai exact angajaţii aplicaţia Salarium pentru a primi salariul în avans? „În primul rând trebuie compania pentru care lucrează trebuie să aibă integrat un sistem de payroll. Noi integrăm soluţia noastră cu acel sistem de payroll, iar angajaţii îşi pot solicita până la 50% din plata pentru zilele deja lucrate - zilele deja lucrate, dar nu mai mult de 50% din suma totală a salariului. Pentru acest lucru trebuie să descarce aplicaţia Salarium, să îşi facă un cont şi să introducă un cod IBAN sau să ataşeze un card bancar“, a explicat CEO-ul Salarium. Prin integrarea soluţiei Salarium cu sistemele de payroll, aplicaţia poate extrage informaţiile necesare pentru a completa profilul angajatului, iar apoi acesta vede suma disponibilă pe care o poate accesa.
“În momentul în care este de acord cu acea tranzacţie poate vedea instant banii în aplicaţie. Plăţile avansurilor salariale se vor face instant utilizeând tehnologia Mastercard MoneySend şi Visa Direct, iar componenta financiară va fi potenţată datorită directivei de plăţi nr. 2 (PSD2) unde avem deja agreată o colaborare cu platforma Finqware.“
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE